Event Category: Spectacol

MUZICĂ DE FILM ȘI MUSICAL ÎN RECITAL

Stimați spectatori,

Opera Națională Română din Iași vă propune pentru ziua de 14 februarie un recital special, o călătorie în lumea muzicii de film și musical.

Soliștii Operei din Iași vor interpreta atât teme muzicale din cele mai renumite filme, cât și arii cunoscute din musical-uri celebre, acompaniați de maestrul corepetitor Adina Alupei (pian) și de artiștii instrumentiști Radu Cotoman (vioară), Alina Stanciu (violă), Emerich Ghercă (violoncel), Adrian Fântână (contrabas), Cătălin Simerea (flaut), Silviu Butnaru (clarinet) și Cristian Cozma (percuție).

La recital va participa și corul de copii al Operei ieșene, condus de Raluca Zaharia și acompaniat la pian de Mădălina Pancu.

Evenimentul va avea loc începând cu ora 18:30 în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” Iași.

 

GALA IDENTITĂȚII NAȚIONALE – Axa Culturală Iași – Viena

Stimați spectatori,
Duminică, 11 decembrie 2022, începând cu ora 18:30, vă invităm la GALA IDENTITĂȚII NAȚIONALE – Axa Culturală Iași – Viena, eveniment artistic susținut de invitații speciali alături de soliștii și orchestra Operei din Iași în Sala Mare.
Gala din 11 decembrie, de la Iași, precede concertul pe care invitații speciali alături de soliștii și orchestra Operei ieșene îl vor susține pe 10 ianuarie 2023 la Musikverein Wien.
Veți asculta pagini muzicale de referință din creații românești și din repertoriul universal, printre care: „Rapsodia Română nr. 1” de George Enescu, „Balada pentru vioară și orchestră op. 29” de Ciprian Porumbescu, „Intermezzo” din opera „Manon Lescaut” de Giacomo Puccini, „Sinfonia” din opera „La forza del destino” de Giuseppe Verdi, „Nessun dorma” din opera „Turandot” de Giacomo Puccini.
Conducerea muzicală îi aparține maestrului David Crescenzi.
Vă așteptăm la o seară lirică de excepție!

 

D’ale Carnavalului | Coregrafia Ioan Tugearu

Stimați spectatori,
Marcarea anului comemorativ al dramaturgului român Ion Luca Caragiale a readus ineditul spectacol de teatru dans D’ale Carnavalului pe scena ieșeană.
Cu un libret impecabil realizat de Liana Tugearu, Ioan Tugearu readuce parfumul mahalalei bucureştene prin balerinii care se metamorfozează în actori cu o vioiciune spirituală ce rezonează unitar cu întregul concept artistic.
Clovni, dans ţigănesc, charleston, polka și cadril, se îmbină cu umorul rafinat de interpretarea soliștilor Cătălin Ailiesei (Nae), Roua Spătărescu (Mița), Monica Ailiesei (Didina), Ștefan Popa (Iordache), Alexandru Radu (Pampon), Bogdan Tuluc (Crăcănel), Dumitru Buzincu (Catindatul), Vlad Mărculescu (Bețivul), Viviana Olaru, Dragoș Sabaiduc, Adrian Ionescu (vioară) și a întregului corp de balet, care punctează magnific stările conflictuale și latura comico-dramatică a personajelor.
O contribuție deosebită pentru readucerea acestui savuros spectacol pe scena ieșeană în aparține Cristinei Todi, care, pe lângă meticuloasa coordonare coregrafică a balerinilor, s-a implicat și în pregătirea textului.
Vă așteptăm cu bucurie la acest spectacol sâmbătă, 16 iulie 2022, de la ora 18:30, pe scena Operei Naționale Române din Iași!
❗️Spectacolul are o pauză și durează două ore și jumătate.

Matinee muzicale la Opera

Stimați spectatori,
Vă invităm sâmbătă30 octombrie 2021, începând cu ora 11:00, la o nouă reprezentație din cadrul proiectului ”Matinee muzicale la Operă”.
Evenimentul, susținut de soliștii Operei ieșene și Corul de Copii al Municipiului Iași, va avea un program special.
Dirijor cor copii: Raluca Zaharia
⚜Vă așteptăm cu drag!
❗️❗️❗️Copiii cu vârsta sub 12 ani pot participa la evenimentele din cadrul instituțiilor de spectacole și concerte, conform Hotărârii de Guvern din data de 23 septembrie 2021, fără obligația prezentării rezultatului negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore, sau rezultatului negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 48 de ore.
❗❗❗ Conform prevederilor în vigoare, pot participa la spectacole doar persoanele care prezintă certificatul verde în baza vaccinării sau a trecerii prin boală. Purtarea măștii de protecție este obligatorie pe întreaga durată a evenimentului.