Event Category: Opera

SUNETUL MUZICII – Richard Rodgers

Dragii noștri,
Joi, 1 iunie, de Ziua Copilului, vă invităm la musicalul The Sound of Music (Sunetul Muzicii) de Richard Rodgers, în regia Mihaelei Bogdan.
Un reper clasic al genului, musical-ul Sunetul Muzicii aduce la rampă nu doar o lume plină de energie și ritm, ci și o adevărată lecție de viață pentru toate vârstele – o lecție despre credință, inocență și loialitate.
Interpretează soliștii, corul, corul de copii, orchestra și baletul Operei ieșene, sub bagheta dirijorală a Ralucăi Zaharia.
Vă așteptăm cu voioșie!

LA BOHEME – Giacomo Puccini

Stimați spectatori,

Povestea emoționantă de iubire din opera La Bohème de Giacomo Puccini va putea fi revăzută pe 7 iunie, începând cu ora 18:30. Regia spectacolului este semnată de Niky Wolcz (SUA), decorul este realizat de Helmut Stürmer (Germania), iar costumele sunt create de Lia Manțoc.

Interpretează soliștii, orchestra, corul, corul de copii și baletul Operei Naționale Române Iași.

Dirijor cor: Manuel Giugula

Dirijor cor copii: Raluca Zaharia

Coordonator coregrafic: Cristina Todi

UN BALLO IN MASCHERA – Giuseppe Verdi

Spectacolul Bal mascat de Giuseppe Verdi revine pe scena teatrului liric ieșean la începutul lunii iunie.
Opera Un Ballo in maschera, încă de la primele măsuri ale uverturii, aduce în aceeași lume sonorități ale triumfului vieții și spaime ale întunericului. Una dintre cele mai misterioase compoziții ale lui Giuseppe Verdi, lucrarea reunește caractere puternice, ghidate de emoții de nestăpânit care se impun mărturisite.
Construită pe o bună știință a contrastelor, farmecul ei se relevă atât în nepăsarea jucăușă ce transpare din ariile lui Oscar, în sinceritatea, loialitatea și suferințele lui Renato, cât și în iubirea ce însoțește fiecare gând al lui Gustavo și al Ameliei. În dedesubturile acestora răsună un ecou funest, iar Verdi îl reunește și îi dă glas prin prezența Ulricăi.
Vă așteptăm cu bucurie pe 3 iunie, de la ora 18:30!

CAVALLERIA RUSTICANA / I PAGLIACCI

Dragii noștri,
Sâmbătă, 6 mai 2023, începând cu ora 18:30, vă invităm la prima reprezentație a spectacolului-coupé format din operele veriste Cavalleria rusticana, de Pietro Mascagni, și I Pagliacci, de Ruggiero Leoncavallo.
Interpretează soliștii invitați, alături de soliștii, corul, corul de copii, baletul și orchestra Operei din Iași, conduși de la pupitrul dirijoral de bagheta dirijorului Adrian Morar.
Vă așteptăm cu drag!

DON GIOVANNI

Stimați spectatori,
Vă invităm vineri, 19 mai, de la ora 18:30, să urmăriți un spectacol de operă la fel de seducător precum personajul principal, Don Giovanni de Wolfgang Amadeus Mozart.
Rolul eternului cuceritor va fi interpretat de baritonul Alexandru Constantin.
Reprezentația de vineri îi reunește pe soliștii Operei din Iași, basul Andrei Yvan (Leporello), soprana Diana Ionescu (Donna Anna), soprana Diana Bucur (Donna Elvira), mezzosoprana Maria Miron Sîrbu (Zerlina), basul Daniel Mateianu (Masetto), basul Ivan Dikusar (Commendatore), și pe tenorul invitat Andrei Lazăr (Don Ottavio).
Interpretează orchestra, corul și baletul Operei ieșene, conduși de bagheta dirijorală a maestrului Gheorghe Victor Dumănescu.
Vă așteptăm cu bucurie!

RIGOLETTO

Stimați spectatori,
Vă așteptăm duminică, 21 mai 2023, de la ora 18:30, la spectacolul Rigoletto de Giuseppe Verdi.
În reprezentația de duminică îl veți revedea pe îndrăgitul bariton Lucian Petrean, care va da viață bufonului Rigoletto, un tată îndurerat, dispus să îndure totul pentru dragostea față de fiica sa Gilda, rol interpretat de soprana Manuela Barna-Ipate.
Rolul Ducelui di Mantova va fi interpretat de tenorul invitat Paul Lungu.
Din distribuție fac parte și soliștii Operei din Iași, basul Teodor Busnea (Sparafucile), mezzosoprana Florentina-Irina Onică (Maddalena), soprana Brîndușa Moțoc (Giovanna), basul Daniel Mateianu (Monterone), basul Victor Zaharia (Marullo), tenorul Ovidiu Manolache (Borsa), baritonul George Cojocariu (Ceprano), soprana Angelica Solomon (Contesa Ceprano), tenorul Florin Roman (Uşierul) și tenorul Gabriel Doru (Pajul).
Interpretează corul, baletul și orchestra Operei din Iași, sub bagheta dirijorală a maestrului Vladimir Lungu.

CAVALLERIA RUSTICANA / I PAGLIACCI

Dragii noștri,
Vineri, 5 mai 2023, începând cu ora 18:30, vă invităm la prima reprezentație a spectacolului-coupé format din operele veriste Cavalleria rusticana, de Pietro Mascagni, și I Pagliacci, de Ruggiero Leoncavallo.
Interpretează soliștii invitați, alături de soliștii, corul, corul de copii, baletul și orchestra Operei din Iași, conduși de la pupitrul dirijoral de bagheta dirijorului Adrian Morar.
Vă așteptăm cu drag!