Event Category: Opera

UN BALLO IN MASCHERA – Giuseppe Verdi

După succesul premierei spectacolului Un Ballo in Maschera din stagiunea trecută, o nouă reprezentație a producției semnate de regizorul Cristi Avram este programată pe 12 octombrie, de la ora 18:30.

Complexitatea operei, dincolo de preaplinul componistic, reiese și din felul în care este abordat subiectul acesteia. Interogațiile din jurul temei destinului sunt poate cele mai numeroase din lucrarile lui Giuseppe Verdi. Ce libertăți poate avea un monarh absolut – Gustavo al III-lea al Suediei, în contextul acesta? În propunerea noastră, uvertura devine un coșmar premonitoriu, o realitate care se insinuează în cea imediată – lumea interioară își extinde regulile în lumea concretă. Setea de răzbunare a supușilor dă trup unui personaj colectiv, mandatar al destinului si, totodată, o expresie a spaimelor lui Gustavo. De foarte multe ori, răspundem cu indiferență simțamintelor noastre intime, deși ele reprezintă strigătul unui glas lăuntric disperat spune regizorul Cristi Avram.

Interpretează soliștii invitați alături de soliștii, corul, baletul și orchestra Operei ieșene, sub bagheta maestrului David Crescenzi.

Spectacol recomandat copiilor cu vârsta peste 12 ani.

Spectacolul are două pauze și durează trei ore.

 

 

 

CARMEN

Stimați spectatori,
Vă invităm joi22 septembrie2022, începând cu ora 18:30, la spectacolul Carmen de Georges Bizet.
Regie: Karel Drgáč (Viena)
Coregrafie: Carlos Vilán (Madrid)
Decor: Octavian Neculai
Costume: Josef Jelínek (Praga)
Dirijor cor: Manuel Giugula
Dirijor cor de copii: Raluca Zaharia
Interpretează soliștii invitați alături de soliștii, corul, corul de copii, baletul și orchestra Operei ieșene, sub bagheta dirijorului Vladimir Lungu.

CARMEN

Stimați spectatori,
Vă invităm miercuri21 septembrie2022, începând cu ora 18:30, la spectacolul Carmen de Georges Bizet.
Regie: Karel Drgáč (Viena)
Coregrafie: Carlos Vilán (Madrid)
Decor: Octavian Neculai
Costume: Josef Jelínek (Praga)
Dirijor cor: Manuel Giugula
Dirijor cor de copii: Raluca Zaharia
Interpretează soliștii invitați alături de soliștii, corul, corul de copii, baletul și orchestra Operei ieșene, sub bagheta dirijorului Vladimir Lungu.

LES PECHEURS DE PERLES

Vă invităm duminică, 18 septembrie 2022, să redescoperiți o perlă a repertoriului liric francez, Pescuitorii de perle de Georges Bizet, într-un spectacol surprinzător, unde dorința și sacrificiul sunt infuzate de ritmul, melodia și instrumentația partiturii muzicale.
Ariile și duetele interpretate de personajele LeilaNadir și Zurga sunt dintre cele mai profunde mărturisiri romantice din câte au fost compuse vreodată.
Spectacolul, care a avut premiera stagiunea trecută,  poartă semnătura regizorului Victor Zaharia, decorul a fost realizat de Iurie Matei (Chișinău), costumele sunt create de Lucia Covali (Chișinău), iar coregrafia este semnată de Vlad Mărculescu.
Vor interpreta soliștii, corul, baletul și orchestra Operei din Iași, conduși de bagheta dirijorală a maestrului Jin Wang.
Vă așteptăm cu entuziasm!
❗️Spectacolul durează două ore și 30 de minute și are două pauze.

VOCI PENTRU PACE

Opera Națională Română din Iași se alătură Campaniei „Voci pentru Pace”, sprijinită de Ministerul Culturii și Ministerul Educației, care susține accesul la educație pentru copii ucrainieni refugiați în Romania și reconstrucția unei școli din Ucraina.

Vă invităm miercuri1 iunie, începând cu ora 18:30, la un concert caritabil susținut de artiștii Operei ieșene, Orchestra de Tineret a Iașului, Corul de Copii al Municipiului Iași, stundeți ai UNAGE și elevi ai CNAOB.

Toate încasările din biletele vândute vor fi direcționate către Uniunea Ucrainienilor din România.

 

Bilete aici: https://app.eventway.io/e/concert-caritabil-voci-pentru-pace

 

Nu poți veni la concert, donează orice suma dorești tu între 15 mai și 15 iunie aici: https://fundatiabethany.galantom.ro/projects/view?id=1773

DON PASQUALE de Gaetano Donizetti

Stimați spectatori,

Vă propunem pentru săptămâna viitoare un spectacol șarmant, savuros și amuzant, care va avea loc în aer liber, la Amfiteatrul Palas Iasi. 🌞

📌 Miercuri, 8 iunie, începând cu ora 18:30, sunteți invitați la opera bufă Don Pasquale de Gaetano Donizetti.

🎩 Povestea spumoasă a burlacului înstărit, trecut de prima tinerețe, dornic de a se căsători cu o tânără de o frumusețe răpitoare este prezentată în varianta de concert.

✨ Distribuția îl are în centru pe invitatul special, tenorul Bogdan Mihai, care va da viață personajului Ernesto.

🎶 Interpretează soliștii și orchestra Operei din Iași, conduși de bagheta dirijorală a maestrului David Crescenzi. 🪄

Vă așteptăm cu drag! ⚜️

❗️Spectacolul nu are pauză și durează o oră și 30 de minute.

CARMINA BURANA

Opera Națională Română Iași va invita joi, 2 iunie 2022, începând cu ora 18:30, la spectacolul Carmina Burana, de Carl Orff.

Ideea centrală a lucrării vocal-simfonice Carmina Burana este că deasupra tuturor oamenilor  stă Destinul, întruchipat de zeiţa Fortuna. Ea dirijează parcursul existenţei, ridică şi coboară destine, de unde metafora plastică a roţii, care se învârte fără oprire. O altă metaforă scenică este aceea a cavalerului care cucereşte o cetate, cucerind de fapt femeia iubită, pentru ca în final să i se închine ei, femeia fiind suveranul iar bărbatul vasalul. În fine, o altă metaforă scenică este aceea a necontenitei reînvieri a vieţii în natură, a primăverii care revine mereu şi a dragostei care se naşte continuu.

Regia și coregrafia spectacolului sunt semnate de Ioan Tugearu, iar decorurile şi costumele sunt create de scenografa Viorica Petrovici.

Interpretează soliștii, baletul, corul, corul de copii și orchestra Operei ieșene, sub bagheta dirijorală a maestrului Jin Wang.

Dirijor cor: Manuel Giugula

Dirijor cor copii: Raluca Zaharia

Coordonator coregrafic: Cristina Todi

❗️Spectacolul nu are pauză și durează o oră și 30 de minute.

UN BALLO IN MASCHERA

Stimați spectatori,

Finalul lunii iunie aduce pe scena Operei din Iași o nouă producție, mult așteptata operă Un Ballo in maschera de Giuseppe Verdi. Regia spectacolului este semnată de Cristi Avram, iar scenografia este realizată de Viorica Petrovici. Echipa de creatori este întregită de Cristina Todi (coregrafie), Maria Eșanu(asistent scenografie), Andreea Radu (asistent scenografie), Andrei Botnaru (video design) și Adrian Buliga (light design).

A doua reprezentație a spectacolului Un Ballo in maschera va avea loc în Sala Mare, duminică26 iunie, de la ora 18:30.

Ceea ce e e fascinant la Giuseppe Verdi, și cu atât mai mult la Un Ballo in maschera, este felul în care credințele personajelor sunt spulberate de amăgirile soartei. Sub masca opacă a convingerilor se găsesc, totuși, cele mai tenebroase neîncrederi. O poveste platonică de iubire îndreaptă antieroii acestei opere spre un deznodământ fatidic. Avalanșa lăuntrică spulberă tot. Spiritul uneori ludic al muzicii se insinuează în frazele muzicale apăsătoare, realizându-se astfel un nesfârșit duet de lumini și umbre, ne mărturisește regizorul Cristi Avram.

Interpretează soliștii invitați alături de soliștii, corul, baletul și orchestra Operei ieșene, sub bagheta invitatului special, dirijorul Andrea Albertin.

Spectacol recomandat copiilor cu vârsta peste 12 ani.

PREMIERA | UN BALLO IN MASCHERA

Stimați spectatori,

Finalul lunii iunie aduce pe scena Operei din Iași o nouă producție, mult așteptata operă Un Ballo in maschera de Giuseppe Verdi. Regia spectacolului este semnată de Cristi Avram, iar scenografia este realizată de Viorica Petrovici. Echipa de creatori este întregită de Cristina Todi (coregrafie), Maria Eșanu(asistent scenografie), Andreea Radu (asistent scenografie), Andrei Botnaru (video design) și Adrian Buliga (light design).

Premiera spectacolului Un Ballo in maschera va avea loc în Sala Mare, sâmbătă, 25 iunie, de la ora 18:30.

Ceea ce e e fascinant la Giuseppe Verdi, și cu atât mai mult la Un Ballo in maschera, este felul în care credințele personajelor sunt spulberate de amăgirile soartei. Sub masca opacă a convingerilor se găsesc, totuși, cele mai tenebroase neîncrederi. O poveste platonică de iubire îndreaptă antieroii acestei opere spre un deznodământ fatidic. Avalanșa lăuntrică spulberă tot. Spiritul uneori ludic al muzicii se insinuează în frazele muzicale apăsătoare, realizându-se astfel un nesfârșit duet de lumini și umbre, ne mărturisește regizorul Cristi Avram.

Interpretează soliștii invitați alături de soliștii, corul, baletul și orchestra Operei ieșene, sub bagheta invitatului special, dirijorul Andrea Albertin.

Spectacol recomandat copiilor cu vârsta peste 12 ani.