Event Category: Concert

SUNETUL MUZICII

Musicalul Sunetul muzicii de Richard Rodgers poate fi urmărit pe 12 martie de toți iubitorii genului.

Interpretează soliștii, corul de copii, corul, baletul și orchestra Operei ieșene, conduși de la pupitrul dirijoral de bagheta maestrului Bogdan Chiroșcă.

 

Spectacol recomandat copiilor cu vârsta peste 3 ani.

CONCERT DE ZIUA CULTURII NAȚIONALE

Opera din Iași prezintă pe 15 ianuarie 2024, de Ziua Culturii Naționale, un concert special, care va avea în program creații românești celebre.
Soliștii Operei ieșene vor interpreta lieduri și romanțe din repertoriul autohton, acompaniați de artiștii instrumentiști Simona Gâdei (pian), Radu Cotoman (vioară), Adriana Stoica (violă), Emerich Ghercă (violoncel), Adrian Fântână (contrabas), Cătălin Simerea (flaut) și Silviu Butnaru (clarinet).
În cadrul evenimentului de luni, care va avea loc în Sala Mare, de la ora 18:30, veți putea audia și pagini orchestrale de referință din repertoriul liric național, precum Rapsodia română nr. 1 de George Enescu, dar și cântece inspirate din folclor, printre care Ciocârlia, Mocirița și Ciuleandra.
La concertul dedicat Zilei Culturii Naționale va participa și Corul de Copii al ONRI, dirijat de Raluca Zaharia și acompaniat la pian de Mădălina Pancu.
Vocile cristaline ale micilor artiști vor răsuna prin versurile cunoscutelor poezii Revedere, Somnoroase păsărele sau Floare albastră.
Vă așteptăm cu dor!

Gală extraordinară Ramona Zaharia

Luna aniversară a Operei ieșene continuă cu o gală de excepție, susținută de strălucitoarea mezzosoprană Ramona Zaharia și Orchestra ONRI.
Programul galei conține o selecție de arii din opere emblematice, printre care „Samson et Dalila” de Camille Saint-Saëns, „Adriana Lecouvreur” de Francesco Cilea, „Carmen” de Georges Bizet, și pagini orchestrale din lucrări lirice celebre precum „Macbeth” sau „Forza del destino” de Giuseppe Verdi.
Conducerea muzicală este asigurată de dirijorul invitat, Mihnea Ignat.
Înalta ținută profesională, ce îi definește cariera mezzosopranei Ramona Zaharia, este o garanție a succesului pe care, suntem încredințați, îl va avea evenimentul nostru.
Gala extraordinară este organizată în parteneriat cu Fundația Culturală Gaudium Animae.
Vă invităm să ne fiți alături la o seară lirică memorabilă!

CORURI CELEBRE

Vă invităm duminică, 26 noiembrie 2023, de la ora 18:30, la ultimul spectacol al lunii noiembrie, Coruri celebre, care va avea loc în Sala Unirii (Cinema Victoria).
Corul și orchestra Operei ieșene vor interpreta cele mai cunoscute partituri corale din repertoriul universal, sub bagheta maestrului Bogdan Chiroșcă.
Dirijor cor: Manuel Giugula
Vă așteptăm cu drag!