Event Category: Concert

Concert la Palat

Îmbogățim seria concertelor la Palat cu un nou eveniment artistic de neratat, care va avea loc marți, 8 octombrie, începând cu ora 18:30, în Holul de Onoare al Palatului Culturii din Iași.

Artiștii instrumentiști Anca Bîzgu (solist), Laurențiu Busnea (vioara I) – invitat, Adriana Patraș (vioara a II-a) – invitată, Corina Diaconu (violă) – invitată, Viorel Călin (violoncel) și Adina Alupei (clavecin) vor interpreta Anotimpurile de Antonio Vivaldi.

 

 

Spectacol recomandat copiilor cu vârsta peste 7 ani.

Concert la Palat

Seria concertelor la Palat continuă în toamnă cu un nou eveniment inedit, care va avea loc pe 10 septembrie, de la ora 18:30, în Holul de Onoare al Palatului Culturii din Iași.

În program lucrări din creația compozitorilor: E. Granados, G. Fauré, P.I. Ceaikovski, C. Dimitrescu, C. Saint-Saëns, A. Dvorák, J. Massenet, D. Sostakovici, J. Hubay, F. Chopin, F. Liszt.

Interpretează:

Radu Cotoman – vioară

Emerich Ghercă – violoncel

Ciprian Oloi – pian

MESSA DA REQUIEM

Luna mai debutează cu lucrarea vocal-simfonică Messa da Requiem de Giuseppe Verdi.

Vă invităm pe 2 mai, în Joia Mare, de la ora 18:30, să redescoperiți monumentala creație verdiană a cărei premieră mondială a avut loc în urmă cu 150 de ani.

Interpretează soliștii, corul și orchestra Operei ieșene sub bagheta dirijorală a maestrului Tiberiu Soare.

 

Spectacol recomandat copiilor cu vârsta peste 7 ani.

Spectacolul nu are pauză și are o durată de o oră și 30 de minute.

Concert la Palat

Continuăm seria concertelor camerale la Palatul Culturii cu un alt eveniment artistic inedit la care vă așteptăm pe 14 mai, de la ora 20:00.

În program, lucrări din creația compozitorilor: E. Granados, G. Fauré, P.I. Ceaikovski, C. Dimitrescu, C. Saint-Saëns, A. Dvorák, J. Massenet, D. Sostakovici, J. Hubay, F. Chopin, J. Hisaishi.

Interpretează:

Radu Cotoman – vioară

Emerich Ghercă – violoncel

Alina Andriuțî-Shemchuk – pian

Concert la Palat

Palatul Culturii își deschide porțile pe 16 aprilie pentru un al doilea concert instrumental.

Veți putea audia ciclul de sonate pentru cvartet de coarde op. 51 The Seven Last Words of Our Savior on th Cross (Ultimele șapte cuvinte ale Mântuitorului pe Cruce) de Joseph Haydn.

Cele 7 meditații muzicale pe tema ultimelor cuvinte rostite de Mântuitorul Iisus Hristos pe Cruce vor fi interpretate de:

Anca Bîzguvioara I

Laurențiu Busnea (invitat) – vioara a II-a

Alina Stanciu (invitată) – violă 

Viorel Călinvioloncel

 

Vă invităm să vă delectați cu farmecul muzicii de cameră într-un edificiu încărcat de istorie.

 

Concert la Palat

Deschidem luna aprilie cu un concert cameral la Palatul Culturii, unde artiștii instrumentiști vă vor încânta cu teme celebre din muzica de film.

Pe 2 aprilie, începând cu ora 18:30, vă așteptăm la Palat să ne bucurăm de farmecul muzicii de cameră.

Interpretează:

Radu Cotoman – vioară
Gabriel Stupcanu – vioară
Adriana Stoica – violă
Emerich Ghercă – violoncel
Adrian Fantana- contrabas
Adina Alupei – pian
Teodora Albu (invitată) – nai
Iulian Croitoriu (invitat) – acordeon 

SUNETUL MUZICII

Musicalul Sunetul muzicii de Richard Rodgers poate fi urmărit pe 12 martie de toți iubitorii genului.

Interpretează soliștii, corul de copii, corul, baletul și orchestra Operei ieșene, conduși de la pupitrul dirijoral de bagheta maestrului Bogdan Chiroșcă.

 

Spectacol recomandat copiilor cu vârsta peste 3 ani.

CONCERT DE ZIUA CULTURII NAȚIONALE

Opera din Iași prezintă pe 15 ianuarie 2024, de Ziua Culturii Naționale, un concert special, care va avea în program creații românești celebre.
Soliștii Operei ieșene vor interpreta lieduri și romanțe din repertoriul autohton, acompaniați de artiștii instrumentiști Simona Gâdei (pian), Radu Cotoman (vioară), Adriana Stoica (violă), Emerich Ghercă (violoncel), Adrian Fântână (contrabas), Cătălin Simerea (flaut) și Silviu Butnaru (clarinet).
În cadrul evenimentului de luni, care va avea loc în Sala Mare, de la ora 18:30, veți putea audia și pagini orchestrale de referință din repertoriul liric național, precum Rapsodia română nr. 1 de George Enescu, dar și cântece inspirate din folclor, printre care Ciocârlia, Mocirița și Ciuleandra.
La concertul dedicat Zilei Culturii Naționale va participa și Corul de Copii al ONRI, dirijat de Raluca Zaharia și acompaniat la pian de Mădălina Pancu.
Vocile cristaline ale micilor artiști vor răsuna prin versurile cunoscutelor poezii Revedere, Somnoroase păsărele sau Floare albastră.
Vă așteptăm cu dor!