Event Category: Concert

CARMINA BURANA

Stimați spectatori,
Marți, 16 mai, de la ora 18:30, vă invităm la spectacolul Carmina Burana, de Carl Orff.
Ideea centrală a lucrării vocal-simfonice Carmina Burana este că deasupra tuturor oamenilor stă Destinul, întruchipat de zeiţa Fortuna. Ea dirijează parcursul existenţei, ridică şi coboară destine, de unde metafora plastică a roţii, care se învârte fără oprire. O altă metaforă scenică este aceea a cavalerului care cucereşte o cetate, cucerind de fapt femeia iubită, pentru ca în final să i se închine ei, femeia fiind suveranul iar bărbatul vasalul. În fine, o altă metaforă scenică este aceea a necontenitei reînvieri a vieţii în natură, a primăverii care revine mereu şi a dragostei care se naşte continuu.
Regia și coregrafia spectacolului sunt semnate de Ioan Tugearu, iar decorurile şi costumele sunt create de scenografa Viorica Petrovici.
Interpretează soliștii, baletul, corul, corul de copii și orchestra Operei ieșene, sub bagheta dirijorală a maestrului Bogdan Chiroșcă.
Vă așteptăm cu bucurie!

MESSA DA REQUIEM

În Săptămâna Patimilor, Opera din Iași prezintă lucrarea vocal-simfonică Messa da Requiem de Giuseppe Verdi.
Pe 13 aprilie, în Joia Mare, de la ora 18:30, vă invităm în Sala Unirii (Cinema Victoria) la un eveniment artistic cu o puternică încărcătură spirituală.
Prin creația sa, Verdi oferă un răspuns uman la liturghia latină prin capturarea dramei ascunse a partiturilor și explorarea celui mai mare mister al existenței umane: moartea.
Soprana Diana Bucur, mezzosoprana Florentina Irina Onică, tenorul Hector Lopez (invitat) și basul Alexei Botnariciuc (invitat), alături de orchestra și corul ONRI, vă așteaptă la una dintre cele mai importante lucrări vocal-simfonice verdiene.
Conducerea muzicală este asigurată de dirijorul Antonio Grosu.
Vă așteptăm cu bucurie!

Recital Mihai Eminescu

„Toată arta lui Eminescu stă în a preface ideile în muzică și în metafore…” (G. Călinescu).
Opera din Iași prezintă pe 15 ianuarie 2023, de Ziua Culturii Naționale, un recital omagial dedicat marelui poet român. Evenimentul va avea loc începând cu ora 18:30, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” din Iași.
Soliștii Operei ieșene, acompaniați la pian de Simona Gâdei, vor interpreta lieduri și romanțe pe versurile poetului nepereche.
De asemenea, artiștii instrumentiști Radu Cotoman (vioară), Ioana Costăchescu (violă), Emerich Ghercă (violoncel), Adrian Fântână (contrabas), Cătălin Simerea (flaut) și Silviu Butnaru (clarinet) vor interpreta pagini muzicale de referință din creații românești, precum Rapsodia română nr. 1 de George Enescu, dar și cântece insiprate din folclor, printre care Ciocârlia, Mocirița și Ciuleandra.
La recital va participa și Corul de Copii al ONRI, dirijat de Raluca Zaharia și acompaniat la pian de Mădălina Pancu.
Vocile cristaline ale micilor artiști vor răsuna prin versurile cunoscutelor poezii Revedere, Somnoroase păsărele sau Floare albastră.
Vă așteptăm cu dor!

MESSA DA REQUIEM – Giuseppe Verdi

Luna octombrie este dedicată Sărbătorilor Iașului.
În acord cu toate manifestările prilejuite de această perioadă sacră, Opera din Iași a programat un eveniment cu o puternică încărcătură spirituală.
Vineri, 14 octombrie, începând cu ora 18:30, vă invităm să luați parte la concertul vocal-simfonic Messa da Requiem de Giuseppe Verdi.
Interpretează soliștii invitați alături de soliștii, corul și orchestra Operei ieșene, conduși de la pupitrul dirijoral de bagheta maestrului David Crescenzi.
Vă așteptăm cu bucurie!

MUZICA DE FILM ȘI MUSICAL ÎN RECITAL

Stimați spectatori,
Opera Națională Română din Iași vă propune un recital special, o călătorie în lumea muzicii de film și musical.
Soliștii Operei din Iași vor interpreta soundtrack-uri din cele mai renumite filme și arii cunoscute din musical-uri celebre, acompaniați la pian de maestrul corepetitor Adina Alupei.
La recital va participa și corul de copii al Operei ieșene, condus de Raluca Zaharia și acompaniat la pian de Mădălina Pancu.
Evenimentul va avea loc vineri, 28 octombrie, începând cu ora 18:30, în foaierul Operei.
Interpretează:
Vioară: Radu Cotoman și Gabriel Stupcanu
Violă: Adriana Stoica
Violoncel: Emerich Ghercă
Contrabas: Adrian Fântână
Percuție: Cristian Cozma

RECITAL DE TOAMNA

Stimați spectatori,

 

Duminică, 25 septembrie, începând cu ora 18:30, vă așteptăm în Sala „Henri Coandă” a Palatului Culturii Iași la Recital de Toamnă.

Soliștii Operei din Iași vor interpreta lied-uri, arii și duete din repertoriul internațional, acompaniați la pian de maestrul corepetitor Adina Alupei.

La recital va participa și Corul de copii al Operei din Iași, condus de Raluca Zaharia și acompaniat la pian de maestrul corepetitor Mădălina Pancu.

Vă așteptăm cu voioșie!

GALA EXTRAORDINARA MIOARA CORTEZ

Stimați spectatori,
Vă invităm marți, 5 iulie, de la ora 18:30, la Gala Extraordinară Mioara Cortez. Renumita soprana va urca pe scena lirică ieșeană alături de invitatul special, tenorul Daniel Magdal.
Interpretează orchestra Operei din Iași, sub bagheta dirijorală a maestrului David Crescenzi.
Vă așteptăm cu bucurie!

RECITAL VERDI

Stimați spectatori,
Așa cum v-am anunțat, programul de spectacole din luna iunie este bogat și divers.
Pentru iubitorii muzicii lui Verdi am pregătit un recital special, care va avea loc duminică, 5 iunie, începând cu ora 18:30, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” din Iași.
Soliștii Operei ieșene, acompaniați la pian de maestrul corepetitor Adina Alupei, vor interpreta arii și duete din cele mai cunoscute opere ale magistralului creator italian.
Vă așteptăm cu drag!