Event Category: Balet

DON QUIJOTE

Dragi iubitori ai baletului,
Legendarele personaje din Don Quijote vă dau întâlnire pe la un spectacol de poveste, unde ritmicitatea și farmecul muzicii lui Minkus fuzionează cu delicatețea și candoarea balerinilor.
Interpretează Baletul și Orchestra Operei din Iași, sub bagheta dirijorală a maestrului Adrian Morar.
Vă așteptăm cu bucurie!

LACUL LEBEDELOR

Baletul de poveste Lacul lebedelor revine în septembrie pe scena teatrului liric ieșean!
Pe 7 septembrie, începând cu ora 18:30, vă invităm să redescoperiți un spectacol de basm, despre dragostea adevărată care învinge răul!
Interpretează baletul și orchestra ONRI, sub bagheta dirijorală a maestrului Bogdan Chiroșcă.
Vă așteptăm cu bucurie!

LACUL LEBEDELOR

Baletul de poveste Lacul lebedelor revine în septembrie pe scena teatrului liric ieșean!
Pe 6 septembrie, începând cu ora 18:30, vă invităm să redescoperiți un spectacol de basm, despre dragostea adevărată care învinge răul!
Interpretează baletul și orchestra ONRI, sub bagheta dirijorală a maestrului Bogdan Chiroșcă.
Vă așteptăm cu bucurie!

GISELLE

Emoționanta poveste din baletul Giselle va prinde viață pe scena teatrului liric ieșean, marți, 26 septembrie 2023, de la ora 18:30, în interpretarea baletului și a orchestrei Operei din Iași.

De un romantism copleșitor, atât din punct de vedere muzical, cât și coregrafic, creația lui Adolphe Adam impresionează de fiecare dată prin forța inspirațională a mesajului lucrării – iubirea care învinge moartea!

Vă așteptăm cu drag!

LACUL LEBEDELOR – Piotr Ilici Ceaikovski

Baletul Operei din Iași prezintă vineri, 9 iunie, începând cu ora 18:30, spectacolul Lacul lebedelor de Piotr llici Ceaikovski.
Coregrafia clasică după Marius Petipa și Lev Ivanov a fost adaptată de artista emerită Ileana Iliescu.
În rolurile Odette/Odille și Siegfried vor evolua invitații speciali, Cabrera Sanson Chanell și Adrian Lázaro Sánchez Hernández.
Interpretează baletul și orchestra Operei din Iași, sub bagheta dirijorală a maestrului Bogdan Chiroșcă.

ROMEO ȘI JULIETA

Dragii noștri,
Pe 28 iunie, începând cu ora 18:30, vă invităm să fiți părtași la eterna poveste de dragoste a Julietei Capulet și a lui Romeo Montague, înrămată într-un spectacol unde cuvintele se transformă în metafore dansante prin viziunea coregrafei Cristina Todi.
Interpretează baletul și orchestra Operei din Iași, conduși de la pupitrul dirijoral de bagheta maestrului Victor Dumănescu.
Baletul Romeo și Julieta de Serghei Prokofiev a avut premiera pe scena lirică ieșeană în luna octombrie a anului trecut. Scenografia noii producții poartă semnătura lui Nic Ularu.
Vă așteptăm cu bucurie!

CARMINA BURANA

Stimați spectatori,
Marți, 16 mai, de la ora 18:30, vă invităm la spectacolul Carmina Burana, de Carl Orff.
Ideea centrală a lucrării vocal-simfonice Carmina Burana este că deasupra tuturor oamenilor stă Destinul, întruchipat de zeiţa Fortuna. Ea dirijează parcursul existenţei, ridică şi coboară destine, de unde metafora plastică a roţii, care se învârte fără oprire. O altă metaforă scenică este aceea a cavalerului care cucereşte o cetate, cucerind de fapt femeia iubită, pentru ca în final să i se închine ei, femeia fiind suveranul iar bărbatul vasalul. În fine, o altă metaforă scenică este aceea a necontenitei reînvieri a vieţii în natură, a primăverii care revine mereu şi a dragostei care se naşte continuu.
Regia și coregrafia spectacolului sunt semnate de Ioan Tugearu, iar decorurile şi costumele sunt create de scenografa Viorica Petrovici.
Interpretează soliștii, baletul, corul, corul de copii și orchestra Operei ieșene, sub bagheta dirijorală a maestrului Bogdan Chiroșcă.
Vă așteptăm cu bucurie!

Zâna Păpușilor – spectacol de balet pentru copii

Dragii noștri

Sâmbătă, 27 mai 2023, începând cu ora 11:00, vă revedeți cu personajele voastre preferate din baletul pentru copii Zâna Păpușilor de Josef Bayer. Evenimentul va avea loc în Sala „Radu Beligan” a Ateneului Național din Iași.

Zâna Păpușilor a fost un spectacol în mare vogă la sfârșitul secolului XIX și începutul secolului XX, când gustul pentru reverie și fantastic se împletea cu admirația de care se bucurau balerinele-vedetă ale epocii.

Baletul Operei Naționale Române din Iași, alături de studenți ai Universității Naționale de Arte „George Enescu” Iași și elevi ai Colegiului Național de Artă „Octav Băncilă” Iași vă vor conduce într-o poveste feerică, unde se întâmplă lucruri minunate.

Regia și adaptarea coregrafiei poartă semnătura Cristinei Todi.

Vă așteptăm cu drag!