Stiri

 • Concert de Ziua Națională a României

  Toate instituțiile culturale din subordinea Ministerului Culturii au pregătit un program special de 1 Decembrie.

  În acord cu manifestările prilejuite de Ziua Națională a României, Opera din Iași a programat pe 1 Decembrie un concert excepțional, pe care artiștii noștri îl vor susține începând cu ora 18:30, la Palatul Braunstein.

  Soliști ai Operei ieșene vor interpreta arii și duete din creații românești celebre, acompaniați de maestrul corepetitor Adina Alupei (pian) și de artiștii instrumentiști Radu Cotoman (vioară), Gabriel Stupcanu (vioară), Adriana Stoica (violă), Emerich Ghercă (violoncel) și Adrian Fântână (contrabas).

  Pe lângă arii și duete, publicul va putea urmări și pagini orchestrale de referință din repertoriul autohton.

  Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

  Evenimentul este realizat în colaborare cu Muzeul Municipal „Regina Maria” Iași.

  Vă așteptăm cu bucurie!

 • Spectacolele lunii Decembrie

  Dragii noștri,

  Sperăm că așteptarea a meritat! Luna decembrie își revarsă abundența și pe scena lirică ieșeană.

  Deschidem programul de spectacole al lunii următoare cu opera bufă Il barbiere di Siviglia de Gioachino Rossini. Joi, 7 decembrie, veți fi fascinați de șarmantul bărbier Figaro.

  Pe 19 decembrie vă invităm să îmbrăcați ținutele de bal și să luați parte la misterioasa petrecere organizată la Curtea regelui Gustavo al III-a al Suediei. Spectacolul Un ballo in maschera recreează atmosfera feerică a sclipirilor sezonului alb.

  Magia Crăciunului ne învăluie în farmec și anul acesta. Vocile artiștilor vor răspândi bucuria Nașterii Domnului prin reprezentațiile celui mai îndrăgit concert de colinde din 21, 22 și 23 decembrie.

  Încheiem anul 2023 cu două reprezentații ale spumoasei operete Liliacul de Johann Strauss (fiul). Pe 29 și 30 decembrie vă invităm într-un periplu plin de farse și umor, ca să fiți veseli tot anul următor.

  Biletele de intrare la spectacolele lunii decembrie pot fi achiziționate începând de vineri, 17 noiembrie, ora 10:00, de pe operaiasi.ro și de la Agenția Operei situată în foaier.

  Vă așteptăm cu voioșie!

 • Spectacole Noiembrie 2023

  Cu nemăsurată bucurie anunțăm spectacolele lunii noiembrie.

  Luna aniversară a Operei ieșene aduce în fața publicului titluri iconice ale repertoriului liric universal și evenimente artistice inedite.

  Programul lunii viitoare se deschide cu spectacolul aniversar Tosca de Giacomo Puccini, prezentat în dublă reprezentație pe 3 și 4 noiembrie.

  Pe 7 noiembrie, renumita mezzosoprană Ramona Zaharia va străluci într-o gală de excepție.

  Lucrările Cavalleria Rusticana de Pietro Mascagni și Pagliacci de Ruggero Leoncavallo, considerate manifeste ale verismului în opera italiană, sunt prezentate în două spectacole coupé, în zilele de 15 și 16.

  În seara de 18 noiembrie, baletul de poveste Spărgătorul de nuci de Piotr Ilici Ceaikovski ne îndeamnă să visăm la o lume a bucuriei nesfârșite.

  Încheiem triumfal programul artistic al lui brumar, cu un concert de coruri celebre, care va avea loc pe 26 noiembrie, în Sala Unirii.

  Biletele de intrare la evenimentele noastre pot fi achiziționate începând de luni, 16 octombrie, începând cu ora 10:00, de pe site-ul operaiasi.ro și de la Agenția Operei.

  Vă așteptăm cu drag!

 • Spectacole luna octombrie

  Stimați spectatori,

  Luna octombrie aduce pe scena teatrului liric ieșean spectacole aflate în topul preferințelor dumneavoastră.

  O nouă reprezentație a spectacolului Lucia di Lammermoor de Gaetano Donizetti, în regia maestrului Andrei Șerban, va avea loc în prima zi a lunii viitoare.

  Pe 5 și 6 octombrie veți fi seduși de provocatoarea Carmen, protagonista din nemuritoarea operă a lui Georges Bizet.

  Legendarele personaje din baletul Don Quijote vă vor încânta pe 8 octombrie, într-un spectacol unde ritmicitatea și farmecul muzicii lui Minkus fuzionează cu delicatețea și candoarea balerinilor.

  Pe 11 octombrie am răspuns afirmativ invitației de a participa la Sibiu Opera Festival cu spectacolul Don Pasquale de Gaetano Donizetti.

  De Ziua Mondială a Operei punem în scenă două lucrări din repertoriul autohton. Astfel, pe 25 octombrie sunteți invitați la premiera absolută a operei Făclia de Paști de Alexandru Zirra și la premiera operei O noapte furtunoasă de Paul Constantinescu.

  Spectacolul Il Trovatore de Giuseppe Verdi, care a avut premiera stagiunea trecută, poate fi urmărit în dublă reprezentație la finalul lunii octombrie, în zilele de 28 și 29.

  Biletele de intrare la reprezentațiile lunii următoare pot fi achiziționate începând de luni, 18 septembrie, ora 10:00, de pe operaiasi.ro și de la Agenția noastră.

  Vă așteptăm cu drag!

 • Magia Serii în Sunet și Lumină, Ediția a XII-a

  Gala în aer liber, Magia Serii în Sunet și Lumină, ajunsă la a XII-a ediție, va avea loc vineri, 22 septembrie 2023, pe Esplanada Palatului Culturii, începând cu ora 20:00.

  Devenit un eveniment de tradiţie, mult aşteptat ȋn fiecare an, spectacolul care îi aduce pe scenă pe îndrăgiții artişti ai Operei Naţionale Române din Iaşi, va avea în acest an un program inedit.

  Gala va cuprinde o selecție de duete, terțete și sextete din cele mai faimoase lucrări lirice, momente coregrafice celebre și pagini orchestrale renumite.

  Regalul artistic interpretat de soliștii, corul, corul de copii, baletul si orchestra Operei ieșene, va fi completat de lasere și focuri de artificii.

  Vă invităm să fiți părtașii celui mai important eveniment liric din capitala Moldovei.

 • Spectacolele lunii Septembrie

  Povestea noii stagiuni începe din septembrie!

  Ridicăm cortina unei stagiuni de 🔟 cu zece reprezentații ale unora dintre cele mai apreciate spectacole ieșene.

  Periplul artistic al lunii septembrie ne poartă prin tărâmuri muzicale celebre, de la fascinanta “Traviata” a lui Verdi și nemuritoarea tragedie donizettiana “Lucia di Lammermoor” la baletul de poveste “Lacul lebedelor” de P. I. Ceaikovski și emoționantul “Giselle” al lui A. Adam.

  În septembrie, “Elixirul dragostei” poate fi descoperit numai alături de noi, iar la musicalul “Sunetul muzicii” este loc pentru toată lumea!

  Pe 22 septembrie, învăluim Iașul cu farmec liric la a XII-a ediție a galei în aer liber “Magia Serii în Sunet și Lumină”.

  Biletele de intrare pentru reprezentațiile lunii septembrie pot fi achiziționate începând de luni, 17 iulie, ora 10:00, de pe operaiasi.ro și de la Agenția noastră, situată în foaier.

  Suntem nerăbdători să scriem împreună libretul unei noi stagiuni legendare!

 • “Romeo și Julieta” – repetiție generală cu public

  Dragii noștri,

  Având în vedere că spectacolul de balet “Romeo și Julieta”, de Serghei Prokofiev, este sold-out, repetiția generală din data de 27 iunie, programată la ora 18:30, va fi cu public.

  Biletele de intrare pentru repetiția generală pot fi achiziționate începând de mâine, 22 iunie, de la ora 12:00, de pe operaiasi.ro și de la Agenți Operei.

  Vă așteptăm cu bucurie!

 • Program spectacole iunie și iulie 2023

  Stimați spectatori,

  Vă anunțăm cu entuziasm că ultimele reprezentații ale stagiunii 2022-2023 au fost stabilite.

  Înainte de a intra în vacanța de vară, v-am pregătit un program de spectacole divers, cu îndrăgite titluri de operă, operetă, balet și musical.

  Biletele de intrare la evenimentele artistice din lunile iunie și iulie pot fi achiziționate începând de vineri, 12 mai, ora 12:00, de pe operaiasi.ro și de la Agenția Operei.

  Vă așteptăm cu bucurie!

 • Spectacolele lunii mai 2023

  Cu bucurie vă anunțăm că începând de mâine, 13 aprilie 2023, ora 12:00, puteți achiziționa bilete la spectacolele lunii mai de pe operaiasi.ro și de la Agenția Operei. 

  Luna florilor vine la Iași cu un program artistic colorat și divers:

  Vă așteptăm cu drag! 

 • Spectacolele lunii Aprilie 2023

  Dragi spectatori,

  Începem luna aprilie cu trei reprezentații ale uneia dintre cele mai grandioase montări ieșene, opera Aida de Giuseppe Verdi. Pe 7, 8 și 9 aprilie sunteți invitați să vă alăturați artiștilor noștri la Marșul triumfal, unul dintre cele mai importante momente muzicale din istoria operei.

  Programul lunii viitoare continuă cu o altă creație verdiană, lucrarea vocal-simfonică Messa da Requiem. Pe 13 aprilie, în Joia Mare, vă așteptăm în Sala Unirii (Cinema Victoria) la un eveniment artistic cu o puternică încărcătură spirituală.

  După vacanța de Paște ne reîntâlnim în Sala Mare, unde vă invităm să redescoperiți o perlă a repertoriului liric francez, Les pêcheurs de perles de Georges Bizet. Un spectacol surprinzător, unde dorința și sacrificiul sunt infuzate de ritmul, melodia și instrumentația partiturii muzicale.

  Pe 21 aprilie, vă asteptăm să fiți părtașii aventurilor lui Don Quijote. Legendarul personaj va porni într-o fabuloasă călătorie, alături de baletul Operei ieșene, în căutarea misterioasei Dulcineea.

  Programul artistic al lunii viitoare se încheie cu un eveniment dedicat iubitorilor dansului. Pe 29 aprilie, celebrăm Ziua Mondială a Dansului cu o gală de balet, care va avea loc în Sala “Radu Beligan” a Ateneului Național din Iași.

  Biletele pentru spectacolele lunii următoare pot fi achizionate începând de luni, 13 martie 2023, ora 12:00, de pe site-ul operaiasi.ro și de la Agenția Operei, situată in foaier.

  Vă așteptăm cu bucurie!