Stiri

 • Program spectacole iunie și iulie 2023

  Stimați spectatori,

  Vă anunțăm cu entuziasm că ultimele reprezentații ale stagiunii 2022-2023 au fost stabilite.

  Înainte de a intra în vacanța de vară, v-am pregătit un program de spectacole divers, cu îndrăgite titluri de operă, operetă, balet și musical.

  Biletele de intrare la evenimentele artistice din lunile iunie și iulie pot fi achiziționate începând de vineri, 12 mai, ora 12:00, de pe operaiasi.ro și de la Agenția Operei.

  Vă așteptăm cu bucurie!

 • Spectacolele lunii mai 2023

  Cu bucurie vă anunțăm că începând de mâine, 13 aprilie 2023, ora 12:00, puteți achiziționa bilete la spectacolele lunii mai de pe operaiasi.ro și de la Agenția Operei. 

  Luna florilor vine la Iași cu un program artistic colorat și divers:

  Vă așteptăm cu drag! 

 • Spectacolele lunii Aprilie 2023

  Dragi spectatori,

  Începem luna aprilie cu trei reprezentații ale uneia dintre cele mai grandioase montări ieșene, opera Aida de Giuseppe Verdi. Pe 7, 8 și 9 aprilie sunteți invitați să vă alăturați artiștilor noștri la Marșul triumfal, unul dintre cele mai importante momente muzicale din istoria operei.

  Programul lunii viitoare continuă cu o altă creație verdiană, lucrarea vocal-simfonică Messa da Requiem. Pe 13 aprilie, în Joia Mare, vă așteptăm în Sala Unirii (Cinema Victoria) la un eveniment artistic cu o puternică încărcătură spirituală.

  După vacanța de Paște ne reîntâlnim în Sala Mare, unde vă invităm să redescoperiți o perlă a repertoriului liric francez, Les pêcheurs de perles de Georges Bizet. Un spectacol surprinzător, unde dorința și sacrificiul sunt infuzate de ritmul, melodia și instrumentația partiturii muzicale.

  Pe 21 aprilie, vă asteptăm să fiți părtașii aventurilor lui Don Quijote. Legendarul personaj va porni într-o fabuloasă călătorie, alături de baletul Operei ieșene, în căutarea misterioasei Dulcineea.

  Programul artistic al lunii viitoare se încheie cu un eveniment dedicat iubitorilor dansului. Pe 29 aprilie, celebrăm Ziua Mondială a Dansului cu o gală de balet, care va avea loc în Sala “Radu Beligan” a Ateneului Național din Iași.

  Biletele pentru spectacolele lunii următoare pot fi achizionate începând de luni, 13 martie 2023, ora 12:00, de pe site-ul operaiasi.ro și de la Agenția Operei, situată in foaier.

  Vă așteptăm cu bucurie!

 • Spectacole luna martie 2023

  Dragii noștri,

  Programul de spectacole pentru luna martie a fost stabilit.

  Primele două reprezentații ale lunii viitoare sunt dedicate iubitorilor de balet. Pe 7 și 8 martie, celebra creație a lui Serghei Prokofiev, Romeo și Julieta, revine pe scena teatrului liric ieșean.

  Opereta Văduva veselă de Franz Lehár, în noua versiune regizorală a maestrului Andrei Șerban, poate fi revăzută în luna martie, în zilele de 11 și 12.

  Apogeul artistic al lunii următoare este premiera operei Il trovatore de Giuseppe Verdi. Primele două reprezentații ale spectacolului care poartă semnătura regizorului Matteo Mazzoni vor avea loc pe 25 și 26 martie.

  Și pentru că nu-i uităm nici pe copii, aceștia sunt aștepți pe 29 martie la îndrăgitul musical The Sound of Music de Richard Rodgers.

  Biletele pentru reprezentațiile lunii viitoare pot fi achiziționate începând de mâine, 13 februarie, ora 12:00, de pe operaiasi.ro și de la Agenția Operei, situată în foaier.

  Vă așteptăm cu drag!

 • Spectacole luna februarie 2023

  Stimați spectatori,

  Ridicăm cortina lunii februarie cu două reprezentații ale mult așteptatei operete Văduva veselă de Franz Lehár, spectacol ce poartă semnătura regizorală inconfundabilă a maestrului Andrei Șerban.

  După impresionantul turneu în Italia, Baletul nostru prezintă spectacolul Lacul lebedelor de Piotr llici Ceaikovski și pe scena de acasă.

  Pentru ziua de 14 februarie v-am pregătit un recital care a stârnit un interes deosebit. Evenimentul Muzică de film și musical în recital va avea loc în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” Iași.

  Cei mici sunt invitați în fascinanta poveste a Zânei păpușilor pe 18 februarie, de la ora 11:00, în Sala „Radu Beligan” a Ateneului Național Iași.

  Capodopera verdiană La Traviata va putea fi revăzută luna viitoare în dublă reprezentație, pe 22 și 23.

  Opera bufă Il barbiere di Siviglia de Gioachino Rossini încheie programul de evenimente artistice din luna iubirii.

  Biletele de intrare la spectacolele lunii februarie pot fi achiziționate începând de joi, 19 ianuarie 2023, ora 12:00, de pe operaiasi.ro și de la Agenția noastră situată în foaier.

  Vă așteptăm cu drag!

 • Spectacolele lunii ianuarie 2023

  Dragii noștri,

  Spectacolele din a doua jumătate a lunii ianuarie au fost stabilite.

  Pe 15 ianuarie, de Ziua Culturii Naționale, sunteți invitați la un recital special, dedicat marelui poet român, care va avea loc începând cu ora 18:30, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare “Mihai Eminescu” Iași.

  Pe 17 și 18 ianuarie povestea fascinantă a Spărgatorului de nuci va prinde viața pe scena teatrului liric ieșean.

  Finalul lunii viitoare readuce publicului ieșean capodopera lui Bizet, Carmen, în dublă reprezentație, pe 21 și 22 ianuarie.

  Biletele pentru evenimentele amintite pot fi achiziționate începând de marți, 3 ianuarie 2023, ora 12:00, de pe operaiasi.ro și de la Agenția noastră, situată în foaier.

  Vă așteptăm cu entuziasmul unui nou început de an!

 • Liliacul – primul spectacol al anului 2023

  Opera din Iași deschide porțile noului an cu două reprezentații ale spumoasei operete Liliacul de Johann Strauss (fiul).

  Joi, 5 ianuarie, și vineri, 6 ianuarie, de la ora 18:30, sunteți invitați într-un periplu plin de farse și umor. Alături de personajele deghizate, veți ajunge de la somptuosul bal mascat al Prințului Orlovski la “vesela pușcărie”, pentru a descoperi șiretlicurile doctorului Falke.

  Invitatul special al celor două seri este actorul Pavel Bartoș, care va interpreta rolul Frosh, hazliul paznic al închisorii.

  Biletele de intrare la spectacolul amintit vor putea fi achiziționate începând de marți, 13 decembrie, ora 12:00, de pe operaiasi.ro și de la Agenția noastră, situată în foaier.

  Vă așteptăm cu entuziasm! 🤩

 • Spărgătorul de nuci – spectacol matineu – 11.12.2022

  Dragii noștri,

  Sperăm că v-ați găsit ghetuțele pline de dulciuri și daruri alese.

  Noi v-am pregătit un cadou aparte, suplimentând programul lunii decembrie cu încă o reprezentație a spectacolului Spărgătorul de nuci de Piotr Ilici Ceaikovski.

  Baletul Operei ieșene vă invită duminică, 11 decembrie, de la ora 11:00, în casa domnului Silberhaus, unde domnește atmosfera festivă de Crăciun.

  Pregătiți-vă pentru o călătorie magică alături de Clara și Prințul-Spărgător spre Tărâmul Fermecat din Împărăția Dulciurilor.

  Biletele de intrare la cel mai popular balet al genialului Ceaikovski vor putea fi achiziționate începând de miercuri, 7 decembrie, ora 12:00, de pe operaiasi.ro și de la Agenția noastră, situată în foaier.

  Vă așteptăm cu entuziasm!

 • Spectacolele Lunii Decembrie

  Dragii noștri,

  Știm cât sunteți de nerăbdători să aflați ce surprize muzicale v-am pregătit pentru luna cadourilor.

  Luna decembrie aduce pe scena teatrului liric ieșean evenimente artistice speciale, în acord cu atmosfera sărbătorilor de iarnă.

  Pe 1 Decembrie vă invităm la un recital dedicat Zilei Naționale a României, pe care artiștii Operei ieșene îl vor susține în Sala „Unirii” (Cinema Victoria).

  Povestea emoționantă de iubire din opera La Bohème de Giacomo Puccini va putea fi revăzută pe 8 decembrie.

  Sâmbătă, 10 decembrie, iubitorii baletului sunt așteptați la spectacolul Spărgătorul de nuci de Piotr Ilici Ceaikovski.

  Pentru jumătatea lunii decembrie v-am pregătit un eveniment inedit – Gala Identității Naționale. Axa culturală Iași – Viena. Duminică, 11 decembrie, vă așteptăm la o gală extraordinară susținută de invitați speciali, alături de soliștii și orchestra Operei din Iași.

  Magia Crăciunului va invălui Iașul, transformând orașul într-un feeric basm muzical. Vocile artiștilor vor răspândi bucuria Nașterii Domnului prin reprezentațiile celui mai îndrăgit concert de colinde din 21, 22 și 23 decembrie.

  Biletele de intrare la spectacolele lunii decembrie pot fi achiziționate începând de marți, 22 noiembrie, ora 12:00, de pe operaiasi.ro și de la Agenția Operei situată în foaier.

  Vă așteptăm cu voioșie!

 • Spectacole luna noiembrie

  Spectacolele lunii noiembrie au fost stabilite.

  Luna aniversară a Operei din Iași abundă de evenimente artistice diverse, cu titluri pe care nu le-ați revăzut de mult timp.

  Programul lunii următoare debutează cu spectacolul aniversar Tosca de Giacomo Puccini, prezentat în dublă reprezentație pe 3 și 4 noiembrie.

  Iubitorii baletului sunt invitați pe 9 noiembrie la spectacolul Lacul lebedelor de Piotr Ilici Ceaikovski.

  La cererea publicului, mult îndrăgitul musical Sunetul muzicii va fi reluat în luna noiembrie, în ziua de 11.

  Duminică, 13 noiembrie, sunteți invitații noștri speciali la celebra lucrare a geniului din Salzburg, Nunta lui Figaro.

  Finalul lunii aduce pe scena lirică ieșeană inedita montare a regizorului Andrei Șerban – Lucia di Lammermoor – care va avea reprezentații pe 19 și 20 noiembrie.

  Biletele de intrare la evenimentele noastre pot fi achiziționate începând de marți, 18 octombrie, de la ora 10:00, de pe site-ul operaiasi.ro și de la Agenția situată în foaier.

  Vă așteptăm cu drag!