Spectacolele lunii iunie

'.$title.'

Stimați spectatori,

Programul spectacolelor care vor avea loc în luna iunie a fost stabilit.
Opera Națională Română Iași va pune în scenă cea de-a doua premieră din acest an, opera Evgheni Oneghin, de Piotr Ilici Ceaikovski, care se va juca pe 8 și 9 iunie.
Reprezentațiile îl vor avea la pupitrul dirijoral pe maestrul Alessandro Cedrone. Mihaela Bogdan semnează regia, Viorica Petrovici a creat decorul și costumele, iar coregrafia aparține Amaliei Mîndruțiu.

Ca urmare a succesului extraordinar avut de baletul Cenușăreasa, de Serghei Prokofiev, care a avut premiera în luna aprilie, pe 13 iunie a fost o programată o nouă reprezentație. Dirijor va fi Leonard Boga, iar Amalia Mîndruțiu semnează coregrafia.

Iubitorii baletului pot urmări luna viitoare, pe data de 25, și spectacolul Lacul lebedelor, de Piotr Ilici Ceaikovski, în adaptarea coregrafică a artistei emerite Ileana Iliescu. Conducerea muzicală va fi asigurată de Ciprian Teodorașcu.

Finalul lunii aduce în prim plan două creații ale renumitului regizor Andrei Șerban. Pe 28 iunie se va juca apreciata operă Lucia di Lammermoor, de Gaetano Donizetti, dirijor fiind Alessandro Cedrone. Două zile mai târziu are loc spectaculoasa reprezentație Indiile galante, de Jean Philippe Rameau. Conducerea muzicală îi va aparține lui Ciprian Teodorașcu.

Toate spectacolele se vor juca în Sala Mare, de la ora 18:30.

Biletele de intrare la spectacolele lunii iunie pot fi achiziționate de la Agenția de bilete, situată în foaierul Operei, și pe site-ul www.operaiasi.ro.
Vă așteptăm cu drag!