Rămas bun, Visarion Huțu!

Opera Națională Română Iași anunță cu profund regret trecerea la cele veșnice a baritonului Visarion Huțu, cel care a și-a dedicat mai bine de trei decenii din viață în slujba muzicii pe scena Operei ieșene.

Visarion Huțu a debutat în februarie 1966 ca solist al Operei Naționale Române Iaşi, cu rolul Contele de Luna din opera Trubadurul de Giuseppe Verdi.

A avut peste 40 de roluri în  spectacole de operă, dintre care amintim: Rigoletto (Rigoletto), Renato (Bal mascat) de G. Verdi; Enrico (Lucia de Lammermoor), Belcore (Elixirul dragostei) de G. Donizetti; Figaro (Bărbierul din Sevilla) de G. Rossini; Schaunard (Boema), Sharpless (Madame Butterfly), Scarpia (Tosca) de G. Puccini; Olandezul (Olandezul zburător) de R. Wagner; Valentin (Faust) de Ch. Gounod; Escamillo (Carmen) de G. Bizet; Oneghin (Evgheni Oneghin) de P. I. Ceaikovski.

Trupul neînsuflețit al artistului va fi depus miercuri, 14 februarie la Capela Cimitirului „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” Iași. Slujba de înmormântare va avea loc vineri, 16 februarie, începând cu ora 12:00, la același cimitir.

Pentru cei care doresc să îi aducă un ultim omagiu, trupul neînsuflețit al artistului va fi depus și în foaierul Teatrului Național Iași, vineri 16 februarie, de la ora 08:30.

Transmitem sincere condoleanțe familiei!