Programul lunii ianuarie

'.$title.'

Prietenilor dragi le faci cadouri deosebite tot anul, nu doar de sărbători! Opera Naţională Română Iaşi a pregătit un program special şi pentru prima lună a anului viitor.

2019 va începe cu un spectacol inedit, Gala Extraordinară pentru Anul Nou, care va avea loc sâmbătă, 12 ianuarie.

Pe 13 ianuarie va fi pusă în scenă una dintre capodoperele verdiene, opera Rigoletto. Spectacolul regizat de italianul Marco Spada va avea parte de o distribuţie de excepţie, renumitul bariton Lucian Petrean, care a fost prezent pe mari scene lirice din lume, urmând să interpreteze rolul Rigoletto, iar în rolul Gildei va evolua soprana Lăcrămioara-Maria Hrubaru-Roată, alături de tenorul Florin Guzgă, în rolul Ducelui di Mantova.

Joi, 17 ianuarie, va putea fi urmărită o altă operă de mare succes a lui Giuseppe Verdi, La Traviata, în regia managerului Operei ieşene, Beatrice Rancea.

Pe 19 ianuarie va fi pusă în scenă o operă care nu are nevoie de prezentări speciale, Nunta lui Figaro de Wolfgang Amadeus Mozart, iar a doua zi iubitorii baletului vor putea urmări creaţia lui Adolphe Adam, Giselle, care are o coregrafie clasică rusă. Un alt balet apreciat de public, Don Quijote, de Ludwig Minkus, în adaptarea coregrafică a artistei emerite Ileana Iliescu, se va juca pe 29 ianuarie.

Finalul lunii va aduce pe scena Operei ieşene musicalul Sunetul muzicii, de Richard Rodgers. Spectacolul foarte apreciat de public se va juca pe 30 ianuarie.

Toate reprezentaţiile vor avea loc în Sala Mare şi vor începe la ora 18:30.

Biletele se pot achiziţiona începând de joi, 3 ianuarie 2019, de la ora 12:00, de la Agenția Operei, situată în foaier și de site-ul www.operaiasi.ro.

Vă așteptăm cu drag!