Momentele importante ale săptămânii 7 – 13 iunie 2021 – Opera Națională Română Iași

'.$title.'

❗Anunțarea organizării în perioada iunie – iulie a concursurilor pentru posturile de referent de specialitate, plasator sală și portar în cadrul ONRI.

📌Opera Națională Română din Iași și Institutul Francez din România la Iași au încheiat un acord de parteneriat care are ca scop promovarea reciprocă și implementarea unor programe şi proiecte de interes comun în domeniul cultural – artistic. Cu această ocazie a avut loc o conferință de presă susținută de directorul Institutului Francez din România la Iași, Muriel Augry-Merlino, managerul interimar al Operei Naționale Române din Iași, prof. univ. dr. Florin – Daniel Șandru și coordonatorul artistic al Operei ieșene, Andrei Fermeșanu

.📌Managerul interimar al Operei Naționale Române Iași, Prof. univ. dr. Florin – Daniel Șandru, împreună cu Andrei Fermeșanu, Coordonatorul artistic al ONRI, au primit vizita domnului prof. univ. dr. Viorel Munteanu, compozitor, fost Rector al Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași. Discuția s-a axat pe modalitățile de valorificare a repertoriului propriu creațiilor muzicale românești.

📌Managerul interimar al Operei Naționale Române Iași, Prof. univ. dr. Florin – Daniel Șandru, împreună cu Andrei Fermeșanu, Coordonatorul artistic al ONRI, au efectuat o vizită la Casa de Cultură a Studenților pentru o întâlnire cu Domnul Bogdan Crucianu, directorul acestei instituții. Discuția a vizat stabilirea condițiilor de colaborare dintre cele două entități culturale în perspectiva stagiunii 2021-2022.

📌La invitația Domnului Prof.univ.dr. Aurelian Bălăiță, Rectorul Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași, managerul interimar al Operei Naționale Române Iași, Prof. univ. dr. Florin – Daniel Șandru, a participat la ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa Domnului Prof.univ.dr.habil. Sorin Crișan, Rector al Universității de Arte din Târgu-Mureș și la conferința susținută de aceasta cu titlul „Artă-Identitate-Ideologie”.

🎼În cadrul parteneriatului dintre Opera Națională Română din Iași și Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași au avut loc pe scena ONRI două reprezentații ale operei comice „Directorul de teatru” de Wolfgang Amadeus Mozart. Cele două spectacole au fost susținute exclusiv de studenți și absolvenți ai Universității Naționale de Arte „George Enescu” Iași.

🎼10 iunie 2021: Spectacolul „Don Giovanni” de Wolfgang Amadeus Mozart, un spectacol de operă la fel de seducător precum personajul principal, al căruit rol a fost interpretat de un invitat special, baritonul George Proca. Reprezentaţia a înregistrat nu mai puţin de patru debuturi: Andrei Yvan în Leporello, Petru Pavel în Don Ottavio, Ştefan Linu în Masetto şi Ivan Dikusar în Comendattore. Din distribuţie au făcut parte Simona Titieanu (Donna Anna), Nicoleta Maier (Donna Elvira) şi Florentina-Irina Onică (Zerlina). Și-au dat concursul Orchestra, Corul şi Baletul Operei ieşene. Dirijor a fost Cristian Sandu.