Momentele importante ale săptămânii 28 iunie – 4 iulie 2021 – Opera Națională Română Iași

'.$title.'

📌 1 iulie 2021 – Lansarea noii identități vizuale a Operei Naționale Române Iași prin organizarea unui eveniment în care a fost dezvelit în mod official CUB-ul de pe Esplanada Ștefan cel Mare, cel mai important element de afișaj stradal al instituției.

📌 2 iulie 2021 – finalizarea celui de-al doilea mandat de interimat la conducerea Operei Naționale Române Iași a managerului interimar, Prof. univ.dr. Florin – Daniel Șandru. Raportul de activitate aferent acestui mandat a fost publicat pe www.operaiasi.ro și trimis către Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

📌 2 iulie 2021 – Organizarea primei ediții a proiectului „În culisele Operei” care s-a bucurat de un adevărat success! Toate cele patru tururi gratuite care au avut loc vineri, 2 iulie 2021, au atras zeci de copii și adulți, care au aflat detalii inedite despre Opera ieșeană și artiștii ei, precum și despre clădirea în care instituția își desfășoară activitatea. Expoziția de costume și participarea la repetiții au completat perfect o vizită care s-a transformat într-o experiență de neuitat pentru vizitatori. Proiectul va fi repetat și pe parcursul lunilor viitoare datorită interesului crescut manifestat de publicul ieșean și de către turiștii aflați în Iași.

📌 28 iunie 2021 – „Gala Extraordinară de Coruri celebre”, care a avut loc la Casa de Cultură a Studenților Iași. Corul și Orchestra Operei ieșene au interpretat cele mai cunoscute partituri corale din repertoriul universal, sub bagheta maestrului David Crescenzi. În cadrul Galei au interpretat sopranele Cristina Simionescu Fântână și Irina Scafaru Roșu, alături de basul Teodor Busnea. Spectacolul a fost inclus în programul evenimentelor cultural-științifice dedicate comemorării a 80 de ani de la Pogromul de la Iași.

📌 2 iulie 2021 – Spectacolul „Don Quijote” de Ludwig Minkus. Coregrafia, regia și adaptarea poartă semnătura uneia dintre cele mai mari balerine ale României, artista emerită Ileana Iliescu.

📌 4 iulie 2021 – Spectacolul „Don Pasquale” – dramma buffo, cu o diversitate de tipuri de comic, în care compozitorul Gaetano Donizetti pune un important accent pe jocul actoricesc al celor patru personaje împrumutate din Commedia dell`arte. Interpretează Soliștii, Orchestra și Corul Operei Naționale Române din Iași. În rolurile principale: basul Daniel Mateianu (Don Pasquale), baritonul Alexandru Constantin (Malatesta), soprana Manuela Barna-Ipate (Norina) și tenorul Andrei Fermeșanu (Ernesto).