Momentele importante ale săptămânii 21 – 27 iunie 2021 – Opera Națională Română Iași

'.$title.'

❗După audițiile în vederea selecției de balerini colaboratori pentru stagiunea 2021 – 2022, procesul de reoganizare a Serviciului Balet a continuat și în această săptămână. La propunerea lect. univ. dr. Cristina Todi, coordonatoarea Serviciului Balet, managerul interimar al Operei Naționale Române Iași, Prof. univ. dr. Florin – Daniel Șandru, a decis numirea prim solistului Vlad Mărculescu și a balerinei Mona Moldovanu în pozițiile de asistenți coregrafi până la finalul stagiunii în curs.

🎼23 iunie 2021 – PREMIERA spectacolulului „Don Pasquale” de Gaetano Donizetti. Spectacolul este o operă bufă plină de șarm și culoare, care descrie povestea spumoasă a unui burlac înstărit, trecut de prima tinerețe, dornic de a se căsători cu o tânără de o frumusețe răpitoare. Au interpretat soliștii Cristina Grigoraș, Daniel Mateianu, Alexandru Constantin, Andrei Fermeșanu, Cătălin Berea, Orchestra și Corul Operei Naționale Române Iași. Dirijor: David Crescenzi. Dirijor Cor: Manuel Giugula. Regia: Victor Zaharia.

🎼24 iunie 2021: În cadrul parteneriatului dintre Opera Națională Română Iași și Teatrul de Copii și Tineret „Luceafărul”, publicul tânăr a putut urmări spectacolul „Frumoasa și Bestia”, după Frații Grimm, în Parcul Teatru Cub.

🎼Anunțarea programului pentru luna iulie 2021 care cuprinde două reprezentații ale baletului „Don Quijote” (2 și 7 iulie) și spectacolele „Don Pasquale” de Gaetano Donizetti (4 iulie), „Un ballo in maschera” de Giuseppe Verdi (11 iulie) și „Il Barbiere di Siviglia” de Gioachino Rossini (18 iulie).