Concert de colinde dedicat cadrelor medicale

'.$title.'

Opera Naţională Română din Iaşi are o iniţiativă specială în această lună.

Duminică, 19 decembrie, de la ora 18:00, în Aula Universităţii de Medicină şi Farmacie ”Gr. T. Popa” din Iaşi, artiştii Operei ieşene vor oferi gratuit un concert de colinde pentru cadrele medicale implicate în lupta contra COVID-19.

”Ne-am gândit să aducem un strop de bucurie în sufletele celor care se dăruiesc total pentru a salva mii de vieţi în acest război crunt cu noul coronavirus. Este vorba de cadrele medicale aflate în prima linie a luptei contra COVID-19, care trăiesc într-o perpetuă încordare şi tensiune, sacrificându-se pentru noi toţi. Artiştii noştri au pregătit un program special de colinde, care sperăm să-i facă pe salvatorii noştri să mai uite din stresul permanent prin care trec şi să se bucure pentru câteva clipe de magia sărbătorilor” a declarat managerul interimar al Operei Naţionale Române din Iaşi, Daniel Şandru.

La rândul ei, prof. univ. dr, Ioana Grigoraș, președinte al Senatului UMF Iași, a spus: „Proiectul comun al Operei Române Iași și al Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași este o inițiativă excelentă din mai multe puncte de vedere. În primul rând pentru că reprezintă modul în care cele două instituții își exprimă recunoștința față de „luptătorii din linia întâi”, membri ai comunității academice și nu numai. Pentru că reprezintă o recunoaștere a meritelor cadrelor medicale, care cu altruism și dăruire, chiar sacrificiu au găsit resurse fizice și emoționale pentru a face față unor cerințe profesionale fără precedent prin volum, gravitate și durată. Cred, de asemenea, că adună în aceiași sală, față în față persoane și echipe, care au colaborat strâns, dar telefonic în cele mai crunte momente ale pandemiei. Cred, de asemenea, că îi adună laolaltă pentru clipe de relaxare și desfătare cu minunatele colinde de Crăciun. Și toți o merită pe deplin!”

Medicii ieşeni au apreciat iniţiativa Operei ieşene. ”Muzica înseamnă bucurie pentru orice om, cu atât mai mult pentru profesioniştii din medicina de urgenţă, care trăiesc viaţa alături de pacienţii lor aflaţi de multe ori la limita fragilă dintre viaţă şi moarte. Pandemia ne-a făcut să trăim şi mai multă tristeţe, să simţim şi mai mult oboseala şi deznădejdea şi ne-a făcut să zâmbim mai puţin.

Mulţumim Operei Române din Iaşi pentru darul făcut în prag de Crăciun, pentru faptul că ne va umple sufletul de căldura colindelor şi parfumul artei muzicale!” a declarat prof. univ. dr. Diana Cimpoeşu, medic şef UPU SMURD Iaşi. Opera Naţională Română din Iaşi va organiza spectacole dedicate Crăciunului şi pentru public, pe 22 şi 23 decembrie, de la orele 17:00 şi 19:00, în Sala Mare.