Concurs de scenografie

'.$title.'

Cu ocazia aniversării Centenarului Marii Uniri, Opera Națională Română Iași a obținut finanțare din partea Ministerului Culturii și Identității Naționale pentru montarea operei „Ecaterina Teodoroiu” de Emil Lerescu.

În acest context, managerul instituției, Beatrice Rancea, dorește să acorde o șansă de afirmare tinerilor artiști creatori lansând un concurs de debut în scenografie, respectiv de creație decor și costume, la care se pot încrie studenți sau absolvenți ai facultăților de specialitate.

Aceștia sunt așteptați să trimită proiectele, însoțite de CV, până la data de 1 septembrie, ora 12:00, la adresa de email office@operaiasi.ro, urmând ca persoanele selectate să fie anunțate până la data de 5 septembrie. Pentru a doua etapă a concursului, tinerii scenografi vor participa la un interviu în cadrul căruia vor prezenta proiectul propus, în data de 10 septembrie, începând cu ora 12:00, la sediul Operei Naționale Române Iași, strada Agatha Bârsescu nr 18. Astfel, montarea operei “Ecaterina Teodoroiu” va reprezenta atât un moment special în cadrul evenimentelor destinate anului Centenarului, fiind pentru prima dată reprezentată pe scena Operei ieșene, cât și o oportunitate pentru ca tinerii talentați să poată debuta într-un context deosebit.