UN BALLO IN MASCHERA – Giuseppe Verdi

După succesul premierei spectacolului Un Ballo in Maschera din stagiunea trecută, o nouă reprezentație a producției semnate de regizorul Cristi Avram este programată pe 12 octombrie, de la ora 18:30.

Complexitatea operei, dincolo de preaplinul componistic, reiese și din felul în care este abordat subiectul acesteia. Interogațiile din jurul temei destinului sunt poate cele mai numeroase din lucrarile lui Giuseppe Verdi. Ce libertăți poate avea un monarh absolut – Gustavo al III-lea al Suediei, în contextul acesta? În propunerea noastră, uvertura devine un coșmar premonitoriu, o realitate care se insinuează în cea imediată – lumea interioară își extinde regulile în lumea concretă. Setea de răzbunare a supușilor dă trup unui personaj colectiv, mandatar al destinului si, totodată, o expresie a spaimelor lui Gustavo. De foarte multe ori, răspundem cu indiferență simțamintelor noastre intime, deși ele reprezintă strigătul unui glas lăuntric disperat spune regizorul Cristi Avram.

Interpretează soliștii invitați alături de soliștii, corul, baletul și orchestra Operei ieșene, sub bagheta maestrului David Crescenzi.

Spectacol recomandat copiilor cu vârsta peste 12 ani.

Spectacolul are două pauze și durează trei ore.

 

 

 

Cumpără bilete online

La prețul biletelor sa va adăuga taxa de procesare comanda.

Vanzarea pentru acest eveniment s-a terminat pe data de 12 octombrie 20:30.

Distributie

GustavoFlorin Guzgă

Renato Șerban Vasile (invitat)

AmeliaDiana Bucur

Ulrica Lilia Istratii (invitată)

OscarManuela Barna-Ipate

SilvanoCezar Octavian Ionescu

SamuelȘtefan Linu

TomTeodor Busnea

Giudice / Servitorul AmelieiOvidiu Manolache