Drama îndrăgostiților nemuritori, Romeo și Julieta, va fi povestită de Baletul nostru prin metafore dansante în prima reprezentație a lucrării lui Serghei Prokofiev care va avea loc sâmbătă, 17 februarie, de la ora 18:30.
Baletul își susține partitura coregrafică sub bagheta dirijorală a maestrului Daniel Jinga.
Spectacolul are o pauză și are o durată de două ore și 30 de minute.
Recomandăm participarea copiilor cu vârsta peste 7 ani.
Cumpără bilete online
La prețul biletelor sa va adăuga taxa de procesare comanda.
Vanzarea pentru acest eveniment s-a terminat pe data de 17 februarie 20:30.
Distributie
Julieta – Mariya Lozanova-Buzincu
Romeo – Vlad Mărculescu
Tybalt – Elvis Gache (debut)
Mercutio – Mălin Galan
Benvolio – Ilia Pieshyn
Ducele de Verona (Paris) – Ștefan Popa
Doica – Roua Spătărescu
Rosaline – Monica Ailiesei
Lorenzo – Alexandru Sebeși
Contesa Capulet (mama Julietei) – Manuela Giuverdea
Conte Capulet – Ovidiu Ciobotariu
Lady Montague – Iuliana Cărăuță
Lord Montague – Bogdan Tuluc
Prietene – Mara Boană, Anita Caprara, Giovanna Robertucci, Ayuko Natsumi, Anna van Haaren, Eva Visconti
Descriere
Destinul tragic al îndrăgostiților veronezi trece testul timpului încă din anul 1595, când William Shakespeare aduce la lumină propria versiune a poemului narativ „Istoria tragică a lui Romeus și Julieta” (1562) semnat de poetul Arthur Brooke, poem inspirat la rândul său de povestirea italianului Matteo Bandello.
Drama îndrăgostiților nemuritori s-a bucurat de-a lungul timpului de montări și ecranizări cu un succes notoriu, iar aducerea sa pe scena lirică ieșeană este cu siguranță un exercițiu de curaj pentru orice regizor sau coregraf al zilelor noastre. Pentru a spune ceva nou, pentru transformarea cuvintelor în metafore dansante, coregrafa Cristina Todi vine cu o variantă proprie, în care tema iubirii atinge dimensiunea sacrului și pendulează cu grație între Eros și Thanatos. Felul în care Romeo şi Julieta se privesc pentru prima oară, electrizanta întâlnire a mâinilor şi sărutul care transfigurează pun în mişcare o suită de strategii spirituale care mizează pe declanșarea celor mai profunde emoții sufletești.
Scenografia noii producții este semnată de Nic Ularu.
În baletul Romeo și Julieta spectatorul, indiferent de status social sau de identitate, redescoperă noi sensuri și valențe ale unei iubiri transcedentale. Personajele verosimile, cu acte și gesturi credibile, sunt în slujba celebrării iubirii romantice, pentru că, oricâte s-ar povesti despre iubire, mai rămân încă multe de spus, fiind un subiect fundamental și inepuizabil al prezentului, trecutului și viitorului.
https://www.operaiasi.ro/romeo-si-julieta-de-serghei-prokofiev/