TRIPTIC DE BALET: INVITATIE LA VALS | CHOPINIANA | PAS DE QUATRE

Ideea unei premiere 
Ideea Tripticului se bazează pe filtrarea capodoperelor coregrafilor Mihail Fokin și Jules Perrot și adaptarea coregrafiei clasice.
Creațiile lui Mihail Fokin sunt astăzi nelipsite din repertoriul teatrelor de balet de prestigiu din întreaga lume.
Grand pas de deux-ul poetic „Invitație la vals”, pe muzica lui Carl Maria von Weber, orchestrată de Héctor Berlioz în 1911, ne conduce într-o romantică visare.
Tabloul de balet „Chopiniana”, creat în anul 1907 în stilistica lui Filippo Taglioni, pe muzica lui Frédéric Chopin, reunește pe scena ieșeană întregul corp de balet.
Tripticul de balet se încheie cu „Pas de quatre”, prezentat în premieră absolută în anul 1945.  Jules Perrot a coregrafiat pe acordurile lui Césare Pugni un moment unic prin care a adus pe scena teatrului londonez Her Majesty’s cele mai apreciate balerine ale vremii: Marie Taglioni, Carlotta Grisi, Fanny Cerrito si Lucile Grahn. Astfel, în luna iubirii, oferim publicului un eveniment artistic de elită, izvorât din pasiunea pentru arta coregrafică, într-o unitate de expresie spirituală. 
Cristina Todi – Coregraf
🔰Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, în condiţiile stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii şi al ministrului sănătăţii, emis în temeiul art. 44 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările şi completările ulterioare;
❗Desfășurea spectacolelor poate fi realizată cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spațiului.

Cumpără bilete online

La prețul biletelor sa va adăuga taxa de procesare comanda.

Vanzarea pentru acest eveniment s-a terminat pe data de 23 februarie 20:30.

Distributie

Invitație la vals: Mariya Lozanova Buzincu și Dumitru Buzincu

Chopiniana: Lettizia Rossetti, Alexandru Radu, Anna van Haaren, Vittoria Silluzio, Ilinca Agafiței și Alexandra Grigore

Pas de Quatre: Maria Cotorobai, Eva Visconti, Vittoria Silluzio și Rumi Nishiguchi