IL TROVATORE – Giuseppe Verdi

Stimați spectatori,
Opera Națională Română din Iași prezintă prima premieră a anului, opera Il trovatore de Giuseppe Verdi, care va putea fi urmărită în dublă reprezentație, pe 25 și 26 martie.
Creația verdiană Trubadurul, a doua lucrare din „trilogia populară”, este o dramă în patru acte pe un libret de Salvatore Cammarano, scris după tragedia „El trovator” de Antonio Garcia Gutiérrez. Opera nu are preludiu sau uvertură. După cȃteva tacte introductive orchestrale scurte, se ridică cortina. Acțiunea se desfășoară în Spania secolului al XV-lea, în timpul războiului civil care opune monarhiei pe partizanii prințului de Urgel.
Firul narativ al compoziției se concentrează pe zbuciumul iubirii specifice triunghiului amoros, pigmentat cu dueluri, neîmpliniri și răzbunări. În contrast cu starea încrâncenată a eroilor, atmosfera din opera Trubadurul e pastelată de viață liberă și aventuroasă a țiganilor, a cărei chintesență se regăsește în renumitul moment muzical „Coro degli zingari”.
Regia, costumele și luminile spectacolului sunt realizate de Matteo Mazzoni, decorul este creat de Giacomo Calliari, iar de video design este responsabil Luca Attilii.
Interpretează soliștii invitați alături de soliștii, corul, baletul și orchestra Operei ieșene, conduși de la pupitrul dirijoral de bagheta maestrului David Crescenzi.
Vă așteptăm cu emoție!

Cumpără bilete online

La prețul biletelor sa va adăuga taxa de procesare comanda.

Vanzarea pentru acest eveniment s-a terminat pe data de 26 martie 20:30.

Distributie

Contele de Luna –  Adrian Mărcan (invitat)

Manrico –  Daniel Magdal (invitat)

Leonora – Ana-Maria Spataris (invitată)

Azucena – Alina Dragnea (invitată)

Ferrando – Teodor Busnea

Ines –  Angelica Solomon

Ruiz – Adrian Ionescu

Un bătrân țigan – Ștefan Linu

Un mesager – Olivian Andrișoae