IL TROVATORE – Giuseppe Verdi

Opera Il trovatore de Giuseppe Verdi revine în luna februarie pe scena lirică ieșeană în dublă reprezentație. Vă invităm pe 24 februarie la prima reprezentație a unui spectacol contrastant, pigmentat cu dueluri, neîmpliniri și răzbunări, care poartă semnătura regizorală a lui Matteo Mazzoni.

Interpretează soliștii invitați alături de soliștii, corul, baletul și orchestra Operei ieșene, conduși de la pupitrul dirijoral de bagheta maestrului Tiberiu Soare.
Spectacolul are o pauză și o durată de două ore și 45 de minute.
Recomandăm participarea copiilor cu vârsta peste 12 ani.

Cumpără bilete online

La prețul biletelor sa va adăuga taxa de procesare comanda.

Vanzarea pentru acest eveniment s-a terminat pe data de 24 februarie 20:30.

Distributie

Contele de Luna – Alexandru Constantin 

Manrico – Daniel Magdal (invitat)

Leonora – Simona Titieanu 

Azucena – Sorana Negrea (invitată)

Ferrando – Ivan Dikusar 

Ines – Diana Ionescu

Ruiz – Ovidiu Manolache

Un bătrân țigan – Ștefan Linu

Un mesager – Olivian Andrișoae

Descriere

Creația verdiană Trubadurul, a doua lucrare din „trilogia populară”, este o dramă în patru acte pe un libret de Salvatore Cammarano, scris după tragedia „El trovator” de Antonio Garcia Gutiérrez. Opera nu are preludiu sau uvertură. După cȃteva tacte introductive orchestrale scurte, se ridică cortina. Acțiunea se desfășoară în Spania secolului al XV-lea, în timpul războiului civil care opune monarhiei pe partizanii prințului de Urgel.
Firul narativ al compoziției se concentrează pe zbuciumul iubirii specifice triunghiului amoros, pigmentat cu dueluri, neîmpliniri și răzbunări. În contrast cu starea încrâncenată a eroilor, atmosfera din opera Trubadurul e pastelată de viață liberă și aventuroasă a țiganilor, a cărei chintesență se regăsește în renumitul moment muzical „Coro degli zingari”.
Regia, costumele și luminile spectacolului sunt realizate de Matteo Mazzoni, decorul este creat de Giacomo Calliari, iar de video design este responsabil Luca Attilii.