IL TROVATORE

Duminică, 29 octombrie 2023, începând cu ora 18:30, vă invităm la doua reprezentație a spectacolului IL TROVATORE de Giuseppe Verdi.
Creația verdiană Trubadurul, a doua lucrare din „trilogia populară”, este o dramă în patru acte pe un libret de Salvatore Cammarano, scris după tragedia „El trovator” de Antonio Garcia Gutiérrez. Opera nu are preludiu sau uvertură. După cȃteva tacte introductive orchestrale scurte, se ridică cortina. Acțiunea se desfășoară în Spania secolului al XV-lea, în timpul războiului civil care opune monarhiei pe partizanii prințului de Urgel.
Firul narativ al compoziției se concentrează pe zbuciumul iubirii specifice triunghiului amoros, pigmentat cu dueluri, neîmpliniri și răzbunări. În contrast cu starea încrâncenată a eroilor, atmosfera din opera Trubadurul e pastelată de viață liberă și aventuroasă a țiganilor, a cărei chintesență se regăsește în renumitul moment muzical Coro degli zingari.
Renumita soprană Elena Moșuc va interpreta rolul Contesei Leonora, nobila doamnă de care sunt îndrăgostiți cei doi rivali, trubadurul Manrico și Contele de Luna.
Regia, costumele și luminile spectacolului sunt realizate de Matteo Mazzoni, decorul este creat de Giacomo Calliari, iar de video design este responsabil Luca Attilii.
Interpretează soliștii invitați alături de soliștii, corul, baletul și orchestra Operei ieșene, conduși de la pupitrul dirijoral de bagheta maestrului Viacheslau Charnukha-Volich.
Vă așteptăm cu bucurie!

Cumpără bilete online

La prețul biletelor sa va adăuga taxa de procesare comanda.

Vanzarea pentru acest eveniment s-a terminat pe data de 29 octombrie 20:30.

Distributie

Contele de Luna – Alexandru Aghenie (invitat)

Manrico – Marius Vlad Budoiu (invitat)

Leonora – Elena Moșuc (invitată)

Azucena – Gabriela Toader (invitată)

Ferrando – Teodor Busnea

Ines – Angelica Solomon

Ruiz – Adrian Ionescu

Un bătrân țigan – Ștefan Linu

Un mesager – Olivian Andrișoae