Raluca Zaharia
Dirijor Cor
Formare profesională

Absolventă a Colegiului Național de Artă „Octav Băncilă” din Iași, Specializarea Interpretare muzicală – flaut, urmează cursurile Universității de Arte „George Enescu” din Iași, Specializare Dirijat și Dirijat cor academic, sub îndrumarea profesorilor Nicolae Gâscă, Gheorghe Victor Dumănescu și Cristian Oroșanu. Participă la cursuri de măiestrie de dirijat organizate de Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași (România, 2010) și în cadrul Festivalului „Canco Mediterrania – Pau Casals” (Spania, 2019).

Din 2011 este dirijor al Corului de Copii al Operei Naționale Române Iași, cu care obține medalii de argint și bronz la Festivalului „Canco Mediterrania – Pau Casals” (Spania 2019), iar între 2012 și 2016 este sufleor al Operei ieșene. Fondează și conduce grupul vocal „SunnyVox”, Corul de copii „RAZA” și Corul de Copii al Municipiului Iași, formații cu care desfășoară o bogată activitate artistică formativă.

Participă în calitate de dirijor la realizarea coloanei sonore a spectacolului „Peter Pan” (2016), a spectacolului „Nunta lui Figaro” (2021) la Ateneul Național din Iași, asigură pregătirea muzicală a corului pentru opereta „Crai Nou”, în cadrul Festivalului „Ciprian Porumbescu” (Suceava, 2022) și dirijează orchestra Liber Artis în cadrul spectacolul „About Men” (2023).

 

Premii

În 2016  obține premiul Galei Modele Feminine, secția Artă-Cultură.