Opera Națională Română Iași anunță joi, 31 mai, de la ora 18.30, la Casa de Cultură a Studenților – Văduva Veselă – sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeșelea, cu participarea tenorului Mihai Irimia (Opera Națională Brașov) în rolul Camille de Rosillon.

Din distribuție fac parte – Simona Titieanu (Hanna Glawari), Adrian Ionescu (Danilo Danilovici), Iulian Ioan Sandu (Baron Mirko Zetta), Ana Donose Marcovici (Valencienne), Eduard Sveatchevici (Niegus), Elena Roșca (Pirapora), Cătălin Berea (Cascada), Tudor Florența (Raoul de St. Brioche) și George Cojocariu (Tabatinga).
Solistă balet – Monica Mihai.

Mihai Irimia este născut la 24 ianuarie 1977, în Ploiești. Între anii 1997 – 2002 a urmat cursurile Facultății de Muzică din cadrul Universității „Transilvania” din Brașov, la clasa prof. Gheorghe Roșu. În 1997 intră în Corului Operei Brașov, iar din 2003 activează ca solist al instituției amintite. De asemenea, tenorul are numeroase colaborări cu Filarmonica Brașov și Ploiești, Ateneul Român și Opera Națională din Iași Din repertoriul său fac parte roluri de operă precum – Don Ramiro – „Cenușăreasa” de G. Rossini, Don Ottavio – „Don Giovanni” de W.A. Mozart, Nadir – „Pescuitorii de perle” de G. Bizet, Gaston – „Traviata” de G. Verdi, roluri de operetă – Adam – „Vânzătorul de păsări” de K. Zeller, Josef – „Sânge vienez” de J. Strauss, dar și recitaluri vocal-simfonice cu lucrări de L. van Beethoven, W.A. Mozart ș.a.

De asemenea, pentru prima dată Alina Biciușcă Siriteanu va fi pe scenă alături de artiștii Operei ieșene. Ea este câștigătoarea licitației Drag de Iași organizată de Fundația Comunitară Iași.
„Despre spectacolele de la Opera Națională Română din Iași se aud numai lucruri de bine. De la decorul care te fascinează și până la atmosfera care îți taie respirația, spațiul devine un glob de sticlă, din care te simți privilegiat că faci parte. O astfel de experiență este trăită indirect de orice spectator din sală, dar ce se întâmplă când ai cortina în spate? Ai oportunitatea să fii părtaș la această poveste, într-un spectacol al Operei, astfel încât să trăiești pe propria piele emoțiile de a fi pe scenă și de a privi publicul în deplina lui frumusețe.”
Alina a licitat pentru un rol de figurant într-un spectacol al Operei Naționale Române Iași.
Sumele strânse în cadrul licitației online sunt destinate susținerii performanței tinerilor cu aptitudini înalte (prin Fondul de burse lansat în colaborare cu ROTALENT).

Biletele la spectacolul Văduva Veselă – operetă în trei acte de Franz Lehár, libretul de Victor Lèon și Leo Stein după comedia „Atașatul de ambasadă”de Henri Meilhac – pot fi cumpărate de la Agenția Operei (str. Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 8). Prețul unui bilet este de 30 lei/15 redus (stal), 20 de lei/10 lei (balcon).