Opera Națională Română Iași vă invită la opereta “Văduva veselă”, de Franz Lehár, sâmbătă, 8 februarie 2014, începând cu ora 18.30, în Sala Mare a Teatrului Național Iași, sub bagheta dirijorului Cristian Oroșanu.

Din distribuție fac parte:
Hanna Glawari – Simona Titieanu
Danilo DaniloviciAlexandru Aghenie (Opera Brașov)
Baron Mirko Zetta – Iulian Sandu
Valencienne – Ana Maria Donose
Camille de RosillonMihai Irimia (Opera Brașov)
Niegus – Eduard Sveatchevici
Pirapora – Brândușa Moțoc
Cascada – Alexandru Dobre (Teatrul Muzical “Nae Leonard” Galați)
Raoul de St. Brioche – Tudor Florența
Tabatinga – George Cojocariu
Bogdanovici – Traian Hudumeac
Olga – Tatiana Purcaru
Silvia – Claudina Sveatchevici
Pritschitsch – Victor Zaharia
Kromov – Ionuț Todică
Clo-Clo – Andreea Chinez
Margot – Alice Todică

Acțiunea se desfășoară într-un regat imaginar, Pontevedro, acolo unde o tânără și frumoasă fată, Hanna, este silită să se căsătorească cu un bătrân demnitar al curții, putred de bogat. Iubitul ei, tânărul locotenent Danilo, este expediat la Paris ca atașat militar al ambasadei Pontevedrine pentru a nu încurca socotelile sentimentalo-bancare ale regelui. Din fericire, casnicia Hannei nu durează decât opt zile, deoarece bătrânul și bogatul domn Glavary moare subit. Văduva, veselă, dar mai ales bogată, Hanna Glavary descinde la Paris dornică să uite în șampanie și lux iubirea pentru Danilo. Aici însă, îl va întâlni chiar pe Danilo care încearcă și el să-și uite dragostea petrecând la celebrul local de noapte „Maxim”. Întâmplările vor face ca Danilo și Hanna să se întâlnească și să se împace definitiv.

Premiera operetei a avut loc la „Theater an der Wien” din Viena la data de 30 decembrie 1905, sub titlul „Die lustige Witwe”.

Biletele pentru acest spectacol s-au epuizat, dar se pun la dispoziție 30 de bilete fără loc la prețul de 10 lei. Detalii la Agenția Operei, tel. 0332.888.448, e-mail bilete@operaiasi.ro.