Opera Națională Română Iași vă invită duminică, 9 februarie 2014, începând cu ora 18.30, în Sala Mare a Teatrului Național Iași, la spectacolul Troienele, după Euripide, în regia lui Andrei Șerban.

Andrei Șerban a montat prima dată “Troienele” în urmă cu aproape 40 de ani pe scena Teatrului La MaMa din New York, iar în 1990 a realizat spectacolul și în țară, la Teatrul Național București.
“Până acum, am făcut Troienele numai cu actori de teatru, cu toate că e o opera cântată în întregime, nu e niciun cuvânt vorbit ca la teatru, muzica fiind compusă de Liz Swados” a explicat Andrei Șerban, spectacolul de la Opera ieșeană jucându-se pentru prima dată cu soliști și membri ai corului, orchestrei și baletului, tineri actori, dar și copii din corul Juniorii Operei. Costumele sunt creațiile Doinei Levintza.
După 22 de ani, maestrul a refăcut la Iași un spectacol grandios, o șansă unică de a lua parte la drama care a marcat istoria unei civilizații.

Reamintim că la prima ediție a Galei Premiilor Operelor Naționale 2013, maestrul a primit premiul pentru cel mai bun regizor pentru Troienele după Euripide și pentru Indiile galante de Jean-Phillipe Rameau, opera-balet primind și premiul pentru cel mai bun spectacol al stagiunii 2012-2013.

Din distribuție fac parte:
Hecuba — Laura Magdalena Scripcaru
Cassandra — Andreea Chinez
Andromaca— Marinela Nicola
Elena — Cristina Talmaciu
Achille — Jean Kristof Bouton
Menelaus — Lucian Dolhăscu (debut)
Astianax — Ștefan Gheorghe
Urs — Victor Zaharia
Soldat Bun — Andrei Apreotesei
Ursitoare — Daniela Burlacu, Marinela Nicola
Voce Poluxena — Angelica Mecu Solomon, Alina Bârlescu
Soldați — Alexandru Savin, Andrei Apreotesei
Atena — Daniela Ciocan
Poluxena — Roxana Dorin (debut)
Vestale — Sarasa Nagamine, Kotomi Hoshino, Mizuka Suzuki, Chika Matsumura
Stegari — Eduard Sveatchevici, Tudor Florența
Dansatoarea pe pantă — Mizuka Suzuki

INTERZIS ACCESUL PERSOANELOR SUB 18 ANI!

Spectacolul “Troienele” este dedicat memoriei lui Ellen Stewart, fondatoarea teatrului La Mama din New York, acolo unde a fost creat inițial.

Prețul unui bilet este de 40 lei. Informații la Agenția Operei, telefon 0332.888.448, e-mail bilete@operaiasi.ro.

Spectacolul va fi transmis in direct pe www.operaiasi.ro.