RGB-TroieneleOpera Națională Română Iași anunță vineri, 28 noiembrie 2014, începând cu ora 18.30, în Sala Mare a Teatrului Național Iași, spectacolul “Troienele”, după Euripide, în regia lui Andrei Șerban.

Biletele pentru acest spectacol s-au epuizat.

Andrei Șerban a montat prima dată “Troienele” în urmă cu aproape 40 de ani pe scena Teatrului La MaMa din New York, iar în 1990 a realizat spectacolul și în țară, la Teatrul Național București.

“Până acum, am făcut Troienele numai cu actori de teatru, cu toate că e o opera cântată în întregime, nu e niciun cuvânt vorbit ca la teatru, muzica fiind compusă de Liz Swados” a explicat Andrei Șerban, spectacolul de la Opera ieșeană jucându-se pentru prima dată cu soliști și membri ai corului, orchestrei și baletului, tineri actori, dar și copii din corul Juniorii Operei. Costumele sunt create de Doina Levintza.

După 22 de ani, maestrul a refăcut la Iași un spectacol grandios, o șansă unică de a lua parte la drama care a marcat istoria unei civilizații.

Din distribuție fac parte:
HECUBA — SIMONA TITIEANU
CASSANDRA — ANDREEA CHINEZ
ANDROMACA— MARINELA NICOLA
ELENA — ANA MARIA DONOSE
ACHILLE — VICTOR ZAHARIA (debut)
MENELAUS — LUCIAN DOLHĂSCU
ASTIANAX — ŞTEFAN GHEORGHE
URS — VICTOR ZAHARIA
SOLDAT BUN — ALEXANDRU SAVIN
URSITOARE — DANIELA BURLACU
MARINELA NICOLA
VOCE POLUXENA — ANGELICA MECU SOLOMON, ALINA BÂRLESCU

INTERZIS ACCESUL PERSOANELOR SUB 18 ANI!

Spectacolul “Troienele” este dedicat memoriei lui Ellen Stewart, fondatoarea teatrului La Mama din New York, acolo unde a fost creat inițial.