Ștefan Pop

Ștefan Pop

Tenor

Absolvent al Liceului de Muzică din Bistrița și al Academiei „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca în 2010, secția canto, Ștefan Pop a obținut numeroase premii printre care locul I la Concursul Internațional de Muzică de la Seoul – 2010, în același an câștigând premiul I și la concursul Operalia, ce s-a desfășurat la Scala din Milano, fiind prezidat de binecunoscutul tenor Placido Domingo.

De asemenea, a colaborat în calitate de solist vocal în anul 2008 cu Opera Națională Română din Cluj în producția Otello de Giuseppe Verdi, alături de Marius Vlad Budoiu și Carmen Gurban, Ștefan Ignat și Sorin Lupu. A debutat în opera concertantă Lucia di Lammermoor de Gaetano Donizetti alături de Filarmonica din Satu Mare, dar a înregistrat și alte colaborări cu Filarmonica din Cluj-Napoca pentru o serie de concerte și recitaluri la Bistrița, Cugir, Tulcea.

Ștefan Pop și-a făcut debutul internațional în decembrie 2009, la Opera din Roma, cu rolul Alfredo Germont din La Traviata (Giuseppe Verdi), sub bagheta dirijorului Gianluigi Gelmetti, în regia lui Franco Zeffirelli. Același rol l-a interpretat cu succes și la Opera Națională a Greciei din Atena, Opera de Stat din Viena, Opera din Hamburg și la Teatrul Liric „Giuseppe Verdi” din Trieste. Nemorino din L’elisir d’amore (Gaetano Donizetti) este un alt personaj căruia i-a dat viață, tânărul tenor stârnind ropote de aplauze în întreaga lume.

2010: Locul I Concursul „Operalia” de la Milano
2010: Locul I Concursul Internațional de Muzică de la Seoul
2009: Sabin Drăgoi
2009: Ionel Perlea
2008: Marțian Negrea
2007: Hariclea Darclée
2007: Sigismund Toduță
Gaetano Donizetti – „L’elisir d’amore” ( Elixirul dragostei) – Nemorino –  la Teatrul „Carlo Felice” din Genova și Teatrul Liric „Giuseppe Verdi” din Trieste (2010), „Lucia di Lammermoor” – debut Normano, Orchestra Filarmonicii din Satu Mare (2008-2009)
Giuseppe Verdi –  „La Traviata”  – Alfredo Germont – la Teatrul Liric „Giuseppe Verdi” din Trieste, Opera de Stat din Hamburg, Opera de Stat din Viena și Opera Națională a Greciei din Atena (2010)
În decembrie 2009 a debutat internațional cu rolul lui Alfredo Germont la Teatrul de Operă din Roma, sub bagheta dirijorului Gianluigi Gelmetti și în regia lui Franco Zeffirelli.
György Kurtág – Colinda Baladă” opus 46, compusă de pentru și cu Filarmonica Transilvania din Cluj, prima audiție, martie 2009
Domenico Cimarosa – „Il matrimonio segreto” (Căsătoria secretă) – debut Paolino, Opera Maghiară din Cluj-Napoca (2008-2009)
2011
Vincenzo Bellini – „La Sonnambula” (Somnambula) – Elvino, Opera de Stat Viena
Giuseppe Verdi – „La Traviata  – Alfredo Germont, Opera de Stat Hamburg (2013 – Premieră) și Opera din Tel Aviv
Giacomo Puccini – „La Bohème”  – Rodolfo, Opera din Toulon, Gianni Schicchi (Rinuccio), Teatrul Liric „Giuseppe Verdi” din Trieste
2012
Richard Strauss – Der Rosenkavalier” (Cavalerul rozelor) – Cântărețul italian, Opera Rin din Strasbourg
2013
Giuseppe Verdi – „Rigoletto”  – Ducele de Mantua, Opera din Köln
2014
Giuseppe Verdi – „Rigoletto”  – Ducele de Mantua, Opera din Hamburg