Opera Națională Română Iași vă invită la spectacolul Giselle, balet romantic în două acte, muzica de Adolphe Adam, libretul de Jules-Henri Vernoy de Saint-Georges și Théophile Gautier, duminică, 9 martie 2014, de la ora 18.30, în Sala Mare a Teatrului Național Iași.

Dirijor: Gabriel Bebeșelea
Maeștri balet: Mihail Motovilov, Dorina Cotorobai și Sergiu Cotorobai.
Costume: Maria Rodica Eșanu.
Decor: Cătălin Târziu.
“Vechimea spectacolului nu influențează impactul asupra spectatorului de astăzi. Giselle este un titlu care se va menține multe decenii de acum înainte în repertoriul instituției și din care fiecare generație are de învățat ceva nou.” Mihail M. Motovilov
Din distribuție fac parte:

Giselle – Mariko Kawaigashi
Albert – Keigo Ueshima
Hans – Dumitru Buzincu (debut)
Wilfried – Alexandru Sebeși
Mama – Gabriela Costăchioaie
Bathilde – Simona Berea
Contele – Sergiu Cotorobai
Myrtha – Mizuka Suzuki
Mona – Roua Răuț (Debut)
Zulma – Kotomi Hoshino
Pas De Deux – Sarasa Nagamine, Elvis Gache (debut)

Atât Mariko Kawaigashi, cât și Keigo Ueshima, sunt colaboratori ai Operei ieșene din 2012. Keigo a avut colaborări la Opera din Viena, dar și la Teatrul din Dortmund, iar Mariko a studiat la Moscova, cei doi balerini japonezi având in palmares numeroase premii la competiții internaționale de balet.
Adolphe Adam este un muzician prin excelență dansant, ca dovadă numărul mare de balete pe care le-a compus, în total 14, cel mai bun rămânând Giselle. Contemporan cu Donizetti, el compune pentru public, pentru director, pentru prima donna, nu pentru el însuși, nu ca un geniu care crează numai pentru că simte nevoia de a crea. Muzica pentru Adam este o profesiune nu o credință. Muzica baletului Giselle este în întregime originală, lucru rar pentru epoca sa, cînd toți compozitorii de balete se inspirau din Haydn și Mozart. (George Doroșenco, scenograf, din programul de sală al stagiunii 1867 – 1868, Opera Iași)

Biletele s-au pus în vânzare la Agenția Operei, telefon 0332.888.448, la prețul de 30 de lei (stal), 50 lei (lojă), 20 lei (balcon).