Rodica Vica

Rodica Vica este solistă colaborator a Operei Naționale Bucuresti și doctorandă a Universitătii Nationale de Muzică din București.  Soprana debutează pe scena Operei bucureștene, în anul 2010, la vârsta de 24 de ani , urmând mai apoi să colaboreze permanent cu această instituție, interpretând roluri principale în operele, Flautul fermecat ( Regina Nopții) de W. A. Mozart, Rita de G. Donizetti,  Alcina de G. Fr. Haendel, La Cenerentola de G. Rossini, L’elisir d’amore de G. Donizetti și Le Cantatrici Villane de V. Fioravanti, etc.

În ceea ce privește interpretarea altor roluri de operă, Rodica Vică a mai susținut până în prezent: Rosina din “Bărbierul din Sevilla” de G.Rossini, Norina din “Don Pasquale” de G. Donizetti,  Nerina din „Le Pescatrici” de J. Haydn și Belinda din „Dido și Aeneas” de H.Purcell, spectacol înscris în „Stagiuniea Tinerilor Muzicieni” și transmis de TVR Cultural și Radio România Muzical.

Ca si doctorandă a Universitatii Naționale din Bucuresti, Rodica Vica pregateste teza de doctorat cu titlul Stileme, influențe și surse haendeliene revelate în creația de operă a lui Wolfgang Amadeus Mozart sub îndrumarea prof. Univ. dr. Eleonora Enăchescu. Acest fapt atestă pregătirea și specializarea sopranei în opera barocă. Datorită acestei preocupări este considerată unul dintre cei mai tineri promotori români ai stilului baroc fiind invitată să susțină doua concerte în deschiderea anului 2012, SIBIU CAPITALA BAROCĂ

Rodica Vica este câștigatoarea a numeroase premii la concursuri naționale si internaționale: Premiul I la Concursul Internațional de muzica barocă „La Stravaganza” Cluj- Napoca, Premiul II la Concursul Radiodifuziunii Române „Drumul spre celebritate” (2012), Premiul pentru cea mai Buna Interpretare Muzicală în cadrul Trofeului „Ion Dacian” pentru Tineri Interpreți ( 2011), Premiul III și Premiul I la Concursul de Interpretare „Marțian Negrea” (Ploiești) în 2003 și 2008 ; Premiul I la Concursul de Interpretare „George Georgescu” (Tulcea), 2005 și Premiul I la Concursul Național de Interpretare „Paul Constantinescu” – Ploiești, 2008 etc. Pe lânga palmaresul de premii susține numeroase concerte, spectacolele si turnee in Romania si in străinatate: Franța, Luxemburg, Austria, Ungaria, Danemarca, Belgia, Germania și Japonia și colaborează cu dirijori precum: Tiberiu Soare, Adrian Morar, Ciprian Teodorașcu, Cristian Brâncuși, Florin Totan, Cristian Oroșanu, Gabriel Bebeselea, Victor Dumănescu, Erika Dallos, Alain Charron, Adrian Butterfield, etc.