Opera Națională Română Iași anunță sâmbătă, 17 decembrie, la Teatru la Cub, începând cu ora 18.30, premiera spectacolului de teatru-dans – Kabaret – Nostalgie în două părți – coproducție cu Teatrul Național „Vasile Alecsandri” Iași.

Vor interpreta actorii  Teatrului Național „V. Alecsandri” Iași: Pușa Darie, Livia Iorga, Constantin Pușcașu, Ionuț Cornilă. De asemenea, din distribuție vor face parte Beatrice Rancea, alături de balerinii O.N.R.I. – Monica Mihai, Manuela Giuverdea, Roxana Dorin, Oana Iftime, Bogdan Tuluc, Sergiu Cotorobai, Dumitru Buzincu, Cristian Osoloș (București) – dar și tenorul Operei ieșene, Constantin Țaga.

Regia și coregrafia sunt semnate de Yvette Bozsik (Budapesta, Ungaria).

Asistenți coregrafie: Dorina Cotorobai, Sergiu Cotorobai, Dan Berihoi

Asistent regie: Anca Serbanuță

Scenografia originală: Mara Bozoki și Zsolt Khell

Scenografia preluată de Rodica Eșanu

Light designer: Petruș Rogojinschi

Spectacol nerecomandat minorilor sub 16 ani

Biletele la acest spectacol s-au epuizat. O altă reprezentație va avea loc marți, 17 ianuarie 2012. 

Spectacolul Kabaret- Nostalgie în două părți readuce la viață cabaretul german al anilor ’20-’30. Regizoarea și coregrafa Yvette Bozsik a mai colaborat cu Opera ieșeană în realizarea spectacolului de teatru-dans „Bal”, care a avut premiera în luna iunie a anului trecut.

Yvette Bozsik este absolventă a Academiei de Balet din Budapesta, fondator al Companiei de Dans care îi poartă numele și coregrafă la Teatrul „Katona Joszef” din Ungaria. Ca regizor, a semnat peste 30 de spectacole, cu care a participat la festivalurile din Edinburgh, Hong-Kong, Moscova și Copenhaga. A fost premiată pentru cea mai bună producție de dans și a obținut premiul criticilor sau Premiul Kusoth, cea mai importantă distincție culturală a Ungariei.