Opera ieșeană se alătură celui mai mare eveniment de mediu din istorie – Earth Hour.

Astfel, sâmbătă, 31 martie, atunci când milioane de oameni, instituții și companii sting luminile timp de o oră, pe Bd-ul Ștefan cel Mare și Sfânt (în fața Primăriei),  începând cu ora 20:30, sub îndrumarea dirijorului Raluca Toma, corul de copii „Juniorii Operei” va susține un mini concert.

Din program mai fac parte ateliere handmade sau dansuri de capoeira, toate acestea la lumina câtorva lampioane, fără asistența unor sisteme de lumini și sonorizare.

Manifestarea este organizată în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași.

Cu această ocazie Opera Națională Română din Iași lansează proiectul ecologic „Opera Verde”, ce are ca obiectiv implicarea unei instituții de cultură într-un mod responsabil în conștientizarea și promovarea ideilor și practicilor ecologiste de către publicul consumator, asupra necesității de a recicla, protejând resursele limitate ale planetei.

Dorim astfel să contribuim la un mediu înconjurător mai curat și mai sănătos, susținând totodată și evenimentele culturale și sociale organizate de către Opera Națională Română din Iași în colaborare cu partenerii ei.

Vom continua sa vă ținem la curent prin intermediul site-ului nostru, www.operaiasi.ro și a paginii de Facebook.

Vă așteptăm cu plăcere!