Unul dintre cele mai îndrăgite momente artistice de balet din repertoriul Operei ieșene va fi prezentat în cadrul Galei Excelenței Sportului Ieșean, care va avea loc astăzi, 21 ianuarie 2014, începând cu ora 16.30, în Sala Mare a Teatrului Național „Vasile Alecsandri” Iași. Cu acest prilej, vor fi sărbătoriți sportivii de marcă ai Iașului, cei care au obținut performanțe remarcabile anul trecut.
Organizatorii și-au propus să ofere nu doar o festivitate de premiere, ci și un spectacol sportiv și artistic la care vor participa și balerinii Operei Naționale Române Iași. Astfel, din program face parte și dansul spaniol din „Nunta Însângerată”, spectacol montat în decembrie 2011, de către regizorul și coregraful Ioan Tugearu. Fost prim balerin al Operei Naționale din București și fost director al Centrului Național al Dansului, iar din 2003, profesor la Universitatea de Științe și Arte „Gheorghe Cristea” din București, maestrul are un palmares impresionant. Ioan Tugearu a fost răsplătit de două ori cu Premiul Uniunii Interpreților, Coregrafilor și Criticilor Muzicali. Mai mult, a fost premiat la prima ediție a Galei Premiilor Operelor Naționale pentru cel mai bun spectacol din creația românească –D’ale Carnavalului-, fiind desemnat, de asemenea, și cel mai bun coregraf.
Manifestarea este organizată de Primăria Municipiului Iași și va fi transmisă în direct de postul de televiziune TVR Iași.