Opera Națională Română Iași alături de Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” Iași, cu sprijinul Muzeului Literaturii Române Iași și Societății Culturale „Junimea 90” vă invită sâmbătă, 19 mai, la evenimentul intitulat „Armonii Nocturne” – în cadrul programului Noaptea Europeană a Muzeelor.
Programul artistic organizat de O.N.R.I și Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” Iași va începe la ora 19.00. Din program fac parte:
ora 19.00, la Muzeul „Vasile Pogor”, va avea loc un concert susținut de elevi ai Colegiului Național de Artă „Octav Băncilă” Iași, coordonați de prof. Andreea Guțan.
ora 21.00, la Muzeul „Vasile Pogor”, va avea loc un concert susținut de formația Armonia Lucis
ora 22.00, la Muzeul „Vasile Pogor”, soliștii O.N.R.I. – Mihaela Grăjdeanu, Diana Bucur, Ana Donose Marcovici, Adrian Ionescu, Relu Proca vor susține un recital acompaniați la pian de Simona Gâdei.
Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes inițiat de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța și aflat deja la a opta ediție. Evenimentul este patronat și anul acesta de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM). Aproximativ 3.000 de muzee din Europa sărbătoresc anual evenimentul. În România peste o sută de muzee își așteaptă vizitatorii în nocturnă.