Opera Națională Română Iași lansează campania eco OPERA VERDE. Astfel, începând de astăzi ieșenii pot aduce în fiecare zi la sediul O.N.R.I. (Str. Agatha Bârsescu nr.18, intrarea din spate a Teatrului Național Iași) reviste, ziare, caiete folosite, materiale promoționale, cutii de carton de la diverse bunuri cumpărate, etc.
Persoanele care se alătură proiectului cu minim 5 kg de maculatură primesc gratuit un bilet la primul super concert al verii – Tierra sin pan, Juniorii Operei și alți invitați surpriză – ce se va desfășura la data de 5 Iunie (Ziua Mondială a Mediului) în grădina publică Palas, iar în funcție de cantitatea maculaturii reciclabile, participanții pot câștiga unul dintre zecile de premii oferite de către partenerii noștri.
Proiectul ecologic “Opera Verde” are ca obiectiv implicarea unei instituții de cultură într-un mod responsabil în conștientizarea și promovarea ideilor și practicilor ecologiste de către publicul consumator, asupra necesității de a recicla, protejând resursele limitate ale planetei.
Reamintim că în ultima zi din luna martie, în cadrul spectacolului Sunetul Pământului, organizat în premieră la Iași, corul de copii “Juniorii Operei” a susținut un mini concert fără asistența unor sisteme de lumini și sonorizare. Opera ieșeană s-a alăturat atunci celui mai mare eveniment de mediu din istorie – Earth Hour.
Dorim astfel să contribuim la un mediu înconjurător mai curat și mai sănătos, susținând totodată și evenimentele culturale și sociale organizate de către Opera Națională Română Iași în colaborare cu partenerii ei.