Opera Națională Română Iași vă invită la Nunta lui Figaro, opera în patru acte de Wolfgang Amadeus Mozart, duminică, 30 martie 2014, începând cu ora 18.30, în Sala Mare a Teatrului Național Iași.
Dirijor Gabriel Bebeșelea.

Din distribuție fac parte:
Figaro – Octavian Dumitru
Contesa – Diana Bucur
Contele – Adrian Marcan (Opera Brașov)
Susanna – Cristina Grigoraș
Cherubino – Florentina Onică
Basilio – Andrei Apreotesei (debut)
Bartolo – Daniel Mateianu
Marcellina – Marinela Nicola (debut)
Antonio – Lucian Dolhăscu (debut)
Don Curzio – Alexandru Savin
Barbarina – Andreea Chinez

Supranumit și miracolul de la Salzburg, W.A. Mozart a fost cel mai mare muzician al vremii sale (n. 27 ian. 1756, m. 5 dec. 1791). Remarcabil pianist și organist, a fost în același timp și un compozitor neîntrecut în formele muzicale: operă, simfonie, concert, muzică de cameră, muzică vocală și intrumentală. În cei 36 de ani pe care i-a trăit, a lăsat omenirii o moștenire muzicală bogată, nemaiîntâlnită la alți compozitori.
Muzica lui Mozart este iubită datorită proporționalității ei, melodiilor inepuizabile, a armoniilor de bun simț. Ca și J.S. Bach, W.A.Mozart a fost înzestrat cu o imaginație melodică și armonică deosebită. Prin spiritul teatral, perfecțiunea expresivității ariilor și finețea ansamblurilor, opera Nunta lui Figaro este una dintre cele mai desăvârșite creații ale repertoriului liric.

Biletele pentru acest spectacol s-au epuizat, dar se pun la dispoziție 30 de bilete fără loc la prețul de 10 lei biletul.