Opera Națională Română Iași va participa la Șotron, primul târg de cărți, jocuri și distracții pentru copii și adolescenți, organizat în parteneriat cu Muzeul Literaturii Române Iași, în perioada 30 mai – 1 iunie 2014. Astfel, corul de copii “Juniorii Operei”, coordonat de dirijoarea Raluca Zaharia, va fi prezent pe scena din Gradina Casei Pogor, începând cu ora 18.00: vineri, 30 mai 2014, cand va avea loc un concert interactiv ce cuprinde fragmente muzicale din operele “Carmen” de G. Bizet, “Tosca” de G. Puccini și musical-ul “Sunetul muzicii” de R. Rodgers și duminică, 1 iunie 2014, cînd vor interpreta, în premieră, cântece din faimoasele desene animate Disney. Intrarea este liberă!

Corul de copii a fost înființat în anul 2011, iar acum are peste 70 de membri. Juniorii Operei au participat la numeroase concerte și au fost invitați nelipsiți în spectacolele de gală ale Operei Iași, glasurile lor angelice rezonând în sufletele sutelor de spectatori prezenți.

Șotron este un adevarat tur de forță al activităților cultural – educative și se va desfașura în gradina Casei Pogor, pe strada Vasile Pogor (închisă circulației), în curtea Palatului Copiilor, precum și în Bojdeuca Ion Creanga, în intervalul orar 10:00-22:00.
Șotron. Târg de carți, jocuri și distracții este un eveniment care se adreseaza copiilor și adolescenților, dar și parinților și celor interesați de activități educative-interactive. Programul integral pe www.muzeulliteraturiiiasi.ro.