Opera Națională Română Iași vă invită la spectacolul Liliacul, operetă în trei acte de Johann Strauss-fiul, sâmbătă, 21 aprilie, ora 18.30, la Casa de Cultură a Studenților.

Interpretează soliștii, orchestra, corul și ansamblul de balet ai Operei Naționale Române din Iași, sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeșelea.

Din distribuție fac parte:

Rosalinde: Diana Bucur

Gabriel von Eisenstein: Cosmin Marcovici

Prințul Orlovsky: Maria Macsim Nicoară

Adela: Lăcrămioara Maria Hrubaru-Roată

Dr. Falke: George Cojocariu

Dr. Blind: Tudor Florența

Ida: Ana Maria Donose

Frosch: Iulian Ioan Sandu

Ivan: Victor Zaharia

Alfred: Aurel Bălae

Invitat în rolul lui Frank este basul Marius Chioreanu (Opera Națională Română Cluj-Napoca).

Solistă balet: Lăcrămioara Proca

Maeștri balet: Dorina Cotorobai, Sergiu Cotorobai

Dirijorul corului: Mirel Azamfirei

Regia: Anda Tăbăcaru Hogea

Asistent regie: Eduard Sveatchevici

Liliacul – libretul de Karl Haffner și Richard Genée, după nuvela Le Reveillon de Henri Melhac și Ludovic Halévy, a avut premiera la Viena, la Theater an der Wien, la data de 5 aprilie 1874.

În România, prima reprezentație a avut loc la 20 martie 1891, la Teatrul Național din București, sub conducerea artistică a lui George Stephănescu. De atunci opereta a fost pusă în scenă de principalele companii artistice din România.

În creația lui Strauss, opereta Liliacul se situează și astăzi printre cele mai valoroase lucrări aparținând acestui gen. Succesul, de care s-a bucurat de-a lungul vremii, s-a datorat în primul rând muzicii inspirate și pline de prospețime. Opereta clasică a celui mai popular și iubit compozitor al Vienei anilor 1874 reușește în același timp să dezvăluie și să sublinieze intriga unei farse ingenios ticluite și pline de haz. La Iași, Liliacul s-a jucat prima dată în anul 1963, în regia lui Jean Rînzescu.

Pentru sinopsis si fotografii, vizitați pagina spectacolului: aici

Prețul unui bilet este de 30 de lei (în stal), 20 de lei (la balcon) și 15 lei redus. Rezervări se pot face la Agenția Operei  (0332 888 448).