Cu aleasă  recunoștință, Opera Națională Română Iași îi urează maestrului Andrei Șerban LA MULTI ANI! Miile de spectatori care au venit la Iași pentru a viziona capodoperele regizate de Domnia Sa, Indiile galante de Jean-Philippe Rameau și Troienele după Euripide, se înclină in fața harului unuia dintre cei mai proemintenți regizori de teatru și operă români din toate timpurile, cu o carieră mondială extraordinară.

 Les Indes galantes de Jean-Philippe Rameau, spectacol montat pentru prima dată în România de renumitul regizor, a fost desemnat spectacolul anului la secțiunea Operă, în cadrul Galei Premiilor VIP pentru Artele Spectacolului Muzical din noiembrie 2012. Tot atunci, Andrei Șerban a fost premiat și pentru concepția artistică a operei.

După 22 de ani, maestrul a refăcut la Iași un spectacol grandios, oferind o șansă unică de a lua parte la drama care a marcat istoria unei civilizații. Andrei Șerban a montat prima dată „Troienele” în urmă cu aproape 40 de ani pe scena Teatrului La „MaMa” din New York, iar în 1990 a realizat spectacolul și în țară, la Teatrul Național București.

Anul acesta, în cadrul Galei Premiilor Operelor Naționale, ediția I, Andrei Șerban a câștigat premiul pentru cea mai bună regie a spectacolelor Troienele după Euripide  și Indiile galante de Jean-Philippe Rameau, acesta din urmă fiind desemnat și cel mai bun spectacol de operă din stagiunea 2012-2013.

Astfel, Opera Națională Română Iași îi urează maestrului Andrei Șerban putere de muncă  și inspirație în viitoarele proiecte, așteptând cu drag revenires  sa în capitala Moldovei.