Opera Națională Română Iași vă invită joi, 13 februarie 2014, la Teatru la Cub, începând cu ora 18.30, la spectacolul de teatru-dans Kabaret – Nostalgie în două părți – coproducție cu Teatrul Național „Vasile Alecsandri” Iași.

Vor interpreta actorii: Pușa Darie, Livia Iorga, Constantin Pușcașu și Ionuț Cornilă. De asemenea, din distribuție fac parte Beatrice Rancea și balerinii Operei ieșene: Pamela Tănasă, Roxana Dorin, Manuela Giuverdea, Kotomi Hoshino, Cristian Osoloș (București), Bogdan Tuluc, Dumitru Buzincu, Sergiu Cotorobai și Gheorghe Iftinca.
Regia și coregrafia sunt semnate de Yvette Bozsik (Budapesta, Ungaria)
Asistenți coregrafie: Dorina Cotorobai, Sergiu Cotorobai
Asistent regie: Anca Serbanuță
Scenografia originală: Mara Bozoki și Zsolt Khell
Scenografia preluată de Rodica Eșanu

Spectacolul Kabaret – Nostalgie în două părți readuce la viață cabaretul german al anilor ’20-’30. Yvette Bozsik este absolventă a Academiei de Balet din Budapesta, fondator al Companiei de Dans care îi poartă numele și coregrafă la Teatrul „Katona Joszef” din Ungaria. Ca regizor, a semnat peste 30 de spectacole, cu care a participat la festivalurile din Edinburgh, Hong-Kong, Moscova și Copenhaga. A fost premiată pentru cea mai bună producție de dans și a obținut premiul criticilor sau Premiul Kusoth, cea mai importantă distincție culturală a Ungariei. Regizoarea și coregrafa Yvette Bozsik a mai colaborat cu Opera ieșeană în realizarea spectacolului de teatru-dans Bal.
Spectacol nerecomandat minorilor sub 16 ani.

Biletele pentru această reprezentație s-au epuizat.