Opera Națională Română Iași anunță marți, 27 martie, la Teatru la Cub, începând cu ora 18.30, spectacolul de teatru-dans Kabaret – Nostalgie în două părți – coproducție cu Teatrul Național „Vasile Alecsandri” Iași.

Vor interpreta actorii: Pușa Darie, Livia Iorga, Constantin Pușcașu și Ionuț Cornilă. De asemenea, din distribuție vor face parte Beatrice Rancea, alături de balerinii O.N.R.I.: Monica Mihai, Manuela Giuverdea, Otilia Oglinzanu, Oana Iftime, Cristian Osoloș (București), Sergiu Cotorobai, Bogdan Tuluc, Dumitru Buzincu, Gheorghe Iftinca.

Regia și coregrafia sunt semnate de Yvette Bozsik (Budapesta, Ungaria)

Asistenți coregrafie: Dorina Cotorobai, Sergiu Cotorobai, Dan Berihoi

Asistent regie: Anca Serbanuță

Scenografia originală: Mara Bozoki și Zsolt Khell

Scenografia preluată de Rodica Eșanu

 

Spectacolul Kabaret – Nostalgie în două părți readuce la viață cabaretul german al anilor ’20-’30. Regizoarea și coregrafa Yvette Bozsik a mai colaborat cu Opera ieșeană în realizarea spectacolului de teatru-dans Bal.

Yvette Bozsik este absolventă a Academiei de Balet din Budapesta, fondator al Companiei de Dans care îi poartă numele și coregrafă la Teatrul „Katona Joszef” din Ungaria. Ca regizor, a semnat peste 30 de spectacole, cu care a participat la festivalurile din Edinburgh, Hong-Kong, Moscova și Copenhaga. A fost premiată pentru cea mai bună producție de dans și a obținut premiul criticilor sau Premiul Kusoth, cea mai importantă distincție culturală a Ungariei.

 

Spectacol nerecomandat minorilor sub 16 ani.

Prețul unui bilet este de 30 de lei/15 lei redus.