Opera Naţională Română Iaşi vă invită Duminica, 23 Aprilie 2017, ora 18.30, la spectacolul ‘Indiile Galante”, în regia Maestrului Andrei Serban.

În acest peisaj frământat al vieții, în care invidia, frustrarea, resentimentul alcătuiesc regula, o opera barocă necunoscută nu face decât să ne bucure. În primul rând muzica lui Rameau este frumoasă, sinceră, pură. Ascultând-o ai impresia că respiri aerul de superioară, detașată, olimpiană indiferență față de mizeriile clipei. Subiectul e dragostea, sau mai precis căutarea ei în diverse locuri exotice, pe țărmuri imaginare, unde nu există frustrare, ură și niciunul din sentimentele negative cu care ne confruntăm zilnic. Această muzică ne face să pașim senin peste toate aceste adversități. Prin intermdiul cântecului și al dansului, trăim cu toții câteva clipe de lumină. Chiar cred că Rameau posedă un elixir magic. Andrei Șerban

Jean-Philippe Rameau a fost unul dintre cei mai importanți compozitori ai epocii sale. Un reputat teoretician, Rameau a fost autor al unui celebru tratat de armonie, apărut în anul 1722. Printre realizările sale se numără perfecționarea stilului lui Jean-Baptiste Lully în ceea ce privește opera; de asemenea, a introdus noi dansuri franceze în suită și a contribuit la definirea limbajului tonal.

 Dirijor: Adrian Morar – (Opera Națională Română Cluj-Napoca

Regia:Andrei Şerban

PROLOGUE

Hebe- Cristina Grigoraș

Bellone- Lucian Dolhăscu

L`amour- Andreea Chinez

LES INCAS DU P É ROU

Huascar- Jean Kristof Bouton

Phani- Nicoleta Maier

Don Carlos- Alexandru Savin

LE TURC G É N É REUX

Osman- Daniel Mateianu

Émilie- Angelica Mecu Solomon

Valére- Andrei Fermeşanu

LES FLEURS

Tacmas- Alexandru Savin

Zaïre, Fatime – Cristina Grigoraș

LES SAUVAGES

Adario- Jean Kristof Bouton

Damon- Alexandru Savin

Don Alvar- Victor Zaharia

Zima- Lăcrămioara Hrubaru Roată