Opera Națională Română Iași vă invită pentru prima dată la recitalul susținut de The Jassy Horn Sound, sâmbătă, 12 mai, de la ora 18,30, la Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” Iași.

The Jassy Horn Sound s-a înființat în ianuarie 2012 la inițiativa dirijorului Emil Ambrosă.
Grupul reunește corniști de la Universitatea de Arte „George Enescu” Iași, Colegiul de Arte „Octav Bancilă” Iași, Filarmonica de Stat „Moldova” Iași și angajați ai Operei Naționale Române Iași.
Marius Aftaragaci, Fabian Aftaragaci, Vlad Iordache, Lucian Sava, Claudiu Grigoraș, Cosmin Cobasa, Teodor Chirvasă, Paul Patraș, Romeo Popa șî Adrian Iftimie alături de invitații – soprana Cristina Grigoraș, soprana Lăcrămioara Maria Hrubaru Roată, baritonul Relu Proca, tenorul Andrei Fermeșanu și percuționiștii Theo Popescu și Constantin Stavrat – vă invită sâmbătă la un recital în premieră ce cuprinde lucrări muzicale precum:

1. Rondo din Concertul nr. 4 pentru corn și orchestră, W. A. Mozart
2. Uvertura Bărbierul din Sevilla, Gioachino Rossini
3. Duet Susanna – Conte, Nunta lui Figaro, W. A. Mozart
Cristina Grigoraș – Relu Proca
4. Duet Don Giovanni – Zerlina, Don Giovanni, W. A. Mozart
Cristina Grigoraș – Relu Proca
5. Duet Norina – Ernesto, Don Pasquale, Gaetano Donizetti
Lăcrămioara Maria Hrubaru-Roată – Andrei Fermeșanu
6. Questa o quella (Duca), Rigoletto, Giuseppe Verdi
Andrei Fermeșanu
7. Les Filles de Cadix, Léo Delibes Cristina Grigoraș
8. Votre toast… (Escamillo), Carmen, Georges Bizet
Relu Proca
9. Der Hölle Rache kocht in meinem Herzen (Regina Nopții),
Flautul fermecat, W. A. Mozart
Lăcrămioara Maria Hrubaru-Roată
10. Star Wars – Main title, Across the stars, Cantina Band
11. Pirații din Caraibe

„Cornul francez are un sunet cald, cel mai apropiat de sunetul vocii umane și din acest motiv el poate fi asociat cu aproape orice instrument. Poate îndeplini cu succes rolul de acompaniator, de înlocuitor al altor instrumente. Prima lucrare, Rondo din Concertul nr.4 pentru corn și orchestră de W.A. Mozart ne duce cu gândul la o partidă de vânătoare din sec. al VIII-lea atunci când încă se folosea cornul natural. A doua lucrare, Uvertura din Bărbierul din Sevilla de G. Rossini va scoate în evidență posibilitățile de virtuozitate a instrumentului. Următoarele 7 lucrări (3 duete și 4 arii), vor arăta capacitatea de instrument acompaniator a unor piese de facturi diferite, iar în final vom audia muzică de film din celebrele Star Wars, Pirații din Caraibe ce vor fi însoțite de videoproiecții.” (Emil Ambrosă)

Prețul unui bilet este de 20 de lei/10 lei redus.