Opera Națională Română Iași vă invită la spectacolul Giselle, balet romantic în două acte, muzica de Adolphe Adam, libretul de Jules-Henri Vernoy de Saint-Georges și Théophile Gautier, duminică, 19 ianuarie 2014, de la ora 18.30, în Sala Mare a Teatrului Național Iași.

Dirijor: Adelin Cătinean (Cluj-Napoca).
Maeștri balet: Mihail Motovilov, Dorina Cotorobai și SergiuCotorobai.
Costume: Maria Rodica Eșanu.
Decor: Cătălin Târziu.

“Vechimea spectacolului nu influențează impactul asupra spectatorului de astăzi. Giselle este un titlu care se va menține multe decenii de acum înainte în repertoriul instituției și din care fiecare generație are de învățat ceva nou.” Mihail M. Motovilov

Din distribuție fac parte:
Giselle – Mariko Kawaigashi
Albert – Keigo Ueshima
Hans – Marian Chirazi
Wilfried –Bogdan Tuluc
Mama – Gabriela Costăchioaie
Bathilde – Simona Berea
Contele – Sergiu Cotorobai
Myrtha – Mariya Lozanova (Debut)
Mona – Pamela Tănasă (Debut)
Zulma – Kotomi Hoshino
Pas De Deux – Sarasa Nagamine (Debut), Cătălin Pandel

Adolphe Adam este un musician prin excelență dansant, ca dovadă numărul mare de balete pe care le-a compus, în total 14, celmai bun rămânând Giselle. Contemporan cu Donizetti, el compune pentru public, pentru director, pentru prima donna, nu pentru el însuși, nu ca un geniu care crează numai pentru că simte nevoia de a crea. Muzica pentru Adam este o profesiune nu o credință. Muzica baletului Giselle este în întregime originală, lucru rar pentru epoca sa, cînd toți compozitorii de balete se inspirau din Haydn și Mozart.(George Doroșenco, scenograf, din programul de sală al stagiunii 1867 – 1868, Opera de Stat Iași)

Biletele pentru acest spectacol s-au epuizat. Se pun la dispoziție 30 de bilete fără loc la prețul de 10 lei.