Opera Naţională Română Iaşi va invită duminică 21 iunie 2015 la Gala extraordinară, cu ocazia închiderii stagiunii-Pagini muzicale celebre, în interpretarea baletului şi orchestrei, sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeşelea. Coregrafia este semnată de celebra balerină Ileana Iliescu, artista care a dansat pe cele mai mari scene ale lumii şi care le-a împărtăşit europenilor pasiunea pentru balet.

Ileana Iliescu a studiat la Conservatorul din Bucureşti, debutând cu dublul rol Odette-Odile din „Lacul lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovski, la începutul anilor ’60, într-un spectacol regizat de Oleg Danovski, avându-l partener pe Gelu Barbu; a jucat acest spectacol de peste 400 de ori în ţară şi străinătate. A strălucit pe scenă şi în „Coppélia” de Léo Delibes, „Don Quijote” de Ludwig Minkus, „Bolero” pe muzică lui Joseph Maurice Ravel sau „Iancu Jianu” de Mircea Chiriac. De-a lungul carierei sale artistice, Ileana Iliescu a susţinut nenumărate turnee internaţionale în Germania, Polonia, Ungaria, Rusia, Grecia, Cuba şi Spania. Recunoscută şi apreciată în întreagă lume o mare artista, Ileana Iliescu a predat la o şcoală de balet din Torino – Italia, mai apoi se întoarcă în România pentru a conduce Compania de balet a Operei Naţionale Bucureşti.

În anul 2001 a fost distinsă cu Ordinul Naţional “Serviciul credinciosîn grad de Cavaler, pentru îndelungată şi prodigioasă carieră artistică.

Cariera de coregraf a doamnei Ileana Iliescu a început cu spectacolul ,,Seară vienezăla Opera Naţională Bucureşti, urmând apoi Opera Naţională Română Cluj-Napoca şi actualmente la Opera Naţională Română Iaşi. Spectacolul a fost prezentat 7 ani în Franţa, inclusiv la Teatrul Olympia-Paris.