Vineri, 15 iunie, începând cu ora 18.30, la Casa de Cultură a Studenților Opera Națională Română Iași vă invită la Rigoletto, operă în trei acte de Giuseppe Verdi.
Dirijor: Gabriel Bebeșelea.
Regia îi aparține lui Cristian Mihăilescu, iar scenografia este semnată de Viorica Perju.

Asistent regie: Eduard Sveatchevici.
Maestru de cor: Mirel Azamfirei.
Mișcare scenică și coregrafie: Gheorghe Stanciu.
Maeștri balet: Dorina Cotorobai și Sergiu Cotorobai.
Producție multimedia: Anca Șerbănuță și Cristian Iniceru.

Din distribuție fac parte: Rigoletto – Oleg Ionese (Opera Națională Română Cluj-Napoca), Ducele de Mantua – Călin Brătescu, Gilda – Lăcrămioara Maria Hrubaru Roată, Sparafucile – Octavian Dumitru, Maddalena – Florentina Onică, Monterone – Marius Chioreanu (Opera Națională Română Cluj-Napoca), Giovanna – Elena Roșca, Marullo – Ștefan Gabriel Gheorghiță, Borsa – Tudor Florența, Contele Ceprano – Cătălin Berea (debut), Contesa Ceprano – Cristina Grigoraș (debut), Ușier – Victor Zaharia, Pajul – Andreea Chinez.

„Este primul spectacol integral multimedia din România, în care partiturile artiștilor alternează cu proiecții de fotografie și de film. S-au făcut filmări special pentru acest spectacol, pentru a da o nouă dimensiune acțiunii. Proiecțiile de pe ecran nu sînt un pleonasm, nu repetă ceea ce se întîmplă pe scenă, ci duc o idee mai departe, merg la simbol, merg la esență. Însăși acțiunea din Rigoletto este un permanent balans între vis și realitate. Pe această dualitate este construit întregul spectacol”, a dezvăluit regizorul Cristian Mihăilescu în 2009.

Premiera operei a avut loc la 11 martie 1851, la Teatro La Fenice din Veneția. Libretul este scris de Francesco Maria Piave, după piesa Regele se amuză a cunoscutului scriitor francez Victor Hugo. Personajele pline de viață și muzica însuflețită au făcut din Rigoletto una dintre operele preferate ale publicului de-a lungul timpului.

Prețul unui bilet este de 30 de lei/15 lei redus (la stal) si 20 lei/10 lei (la balcon).
Vă reamintim programul de la Agenția Operei: Luni- Sâmbătă (10.00 – 17.00) și Duminica (12.00 – 17.00). Rezervări se pot face la nr.de telefon 0332.888.448.