Opera Națională Română Iași vă invită sâmbătă, 27 octombrie, ora 18.30, în Sala Mare a T.N.I., la spectacolul Don Giovanni – operă în două acte de Wolfgang Amadeus Mozart.

Dirijor – Cristian Oroșanu (Filarmonica Brașov)

Din distribuție fac parte – Ciprian Marele (Don Giovanni), Octavian Dumitru (Leporello), Cristina Simionescu (Donna Anna), Diana Bucur(Donna Elvira), Ionuț Hotea de la Opera Națională București (Don Ottavio), Florentina Onică (Zerlina), Iulian Sandu de la Teatrul Muzical Nae Leonard Galați (Masetto) și basul Marius Boloș de la Opera Națională București (Commendatore). Regia îi aparține lui Beatrice Rancea, scenografia este asigurată de Viorica Perju, iar coregrafia de către Edi Stancu. Asistent regie – Anca Șerbănuță. Dirijor cor – Mirel Azamfirei. Maeștri balet – Dorina Cotorobai, Sergiu Cotorobai. La clavecin – Adina Alupei.

Piesa care a lansat mitul lui Don Juan (Don Giovanni) este Seducătorul din Sevilla și oaspetele de piatră, al lui Tirso de Molina, publicată în 1630 la Barcelona. Personajul Don Juan l-a atras pe Mozart, care a transpus mitul într-o operă memorabilă, pe un libret scris în limba italiană de Lorenzo da Ponte. Spectacolul oferit de Opera ieșeană este, de asemenea, în limba italiană. Premiera absolută cu Don Giovanni a avut loc în anul 1787, la National Theater din Praga, sub bagheta marelui Mozart. La Viena, opera a fost jucată în 1788. Caracterul romantic al acestei opere se desprinde și din mesajul pe care îl transmite compozitorul: din cinicul și decadentul Don Giovanni, Wolfgang Amadeus Mozart face un erou autentic, modern, capabil să-și dea viața pentru principiile sale.

Spectacolul este nerecomandat minorilor sub 16 ani.

Biletele s-au pus în vânzare la Agenția Operei (0332.888.448). Prețul unui bilet este de 40 de lei/20 lei redus (stal),  30 lei/15 lei redus (balcon) și 50 lei (loja).

Vizitați pagina spectacolului aici.