Cea mai faimoasă și mai populară dintre toate operetele, „Die Lustige Witwe” de Franz Lehár  – „Văduva veselă”, „La veuve joyeuse”, „The Merry Widow” în noua montare a lui Andrei Șerban, este propusă publicului într-o versiune cu totul originală, transpusă și adaptată pentru situația actuală din lume și din România. Viziunea este radical diferită de cea din spectacolele sale anterioare cu același titlu, realizate la Operele din Viena și Cardiff!

Adaptarea, cu dialoguri inspirate din scrierile lui Radu Paraschivescu și Andrei Pleșu, este semnată de regizor împreună cu Daniela Dima. Scenografia poartă semnătura Anka Lupeș, coregrafia – Andrea Gavriliu. Soliștii vin din diverse teatre din țară, iar Vlad Conta și Ciprian Teodorașcu, dirijori ai Operei Naționale București, dirijează corul și orchestra Operei ieșene.

E urgent să vă cumpărați din vreme biletele, pentru a nu rata această formidabilă întâlnire între teatru și operă.Pentru melomani – muzica e senzațională, pentru doritorii de spectacol – decorurile multiple și sutele de costume promit o punere în scenă… cum „n-a văzut Parisul”. Dansurile sunt pline de senzualitate și erotism, toți artiștii cântă și dansează… până și orchestra!

Veniți la „Văduva Veselă”,Joi 20 Aprilie ora 18.30, ca sa vă convingeți că, dacă opera și opereta nu ar mai exista, lumea ar fi și mai tristă!

Regia: Andrei Șerban

Adaptare originală de Daniela Dima și Andrei Șerban, cu dialoguri inspirate din scrierile lui Radu Paraschivescu și Andrei Pleșu

Scenografia: Anka Lupeș

Coregrafia: Andrea Gavriliu

                                   DIRIJOR: VLAD CONTA – (Opera Națională București)                     

 

Hanna Glawari  – Ana Maria Donose

Danilo Danilovici  – Tiberiu Simu

Ambasadorul Zetta Ioan Cherata   – (Opera Română Craiova)

Valencienne – Nicoleta Maier

Camille de Jolidon – Andrei Fermeșanu

Njegus  – Claudiu Bleonț  – (Teatrul Național București)

CascadaȘtefan Linu

St. Brioche  – Alexandru Savin

Bairamovici  – Vasile Filimon

Violeta Tatiana Purcariu

Zizi Cristina Gireadă Talmaciu

Kromski Tudor Florența

Agenții –Robert Buzilă, Ovidiu Manolache

La acest spectacol recomandam ca vârsta spectatorilor sa fie minim 16 ani.