[doptg id=”35″]

Opera Națională Română Iași vă invită luni, 19 decembrie, de la ora 19.00, la Filarmonica de Stat „Moldova” Iași, la Concertul Extraordinar susținut de tenorul Ștefan Pop și soprana Tatiana Lisnic, sub bagheta dirijorului Cristian Sandu (Opera Națională Română Cluj-Napoca).

Absolvent al Liceului de Muzică din Bistrița și al Academiei „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, secția canto, Ștefan Pop a obținut numeroase premii printre care locul I la Concursul Internațional de Muzică de la Seoul – 2010, în același an câștigând premiul I și la concursul Operalia, ce s-a desfășurat la Scala din Milano, fiind prezidat de binecunoscutul tenor Placido Domingo.

De asemenea, a colaborat în calitate de solist vocal în anul 2008 cu Opera Națională Română din Cluj în producția Otello de G. Verdi, alături de Marius Vlad Budoiu și Carmen Gurban, Ștefan Ignat și Sorin Lupu. A debutat în opera concertantă Lucia di Lammermoorde G. Donizetti alături de Filarmonica din Satu Mare, dar a înregistrat și alte colaborări cu Filarmonica din Cluj-Napoca pentru o serie de concerte și recitaluri la Bistrița, Cugir, Tulcea.

Ștefan Pop și-a făcut debutul internațional în decembrie 2009, la Opera din Roma, cu rolul Alfredo Germont din “La Traviata” (Giuseppe Verdi), sub bagheta dirijorului Gianluigi Gelmetti, în regia lui Franco Zeffirelli. Același rol l-a interpretat cu succes și la Opera Națională a Greciei din Atena, Opera de Stat din Viena, Opera din Hamburg și la Teatrul Liric “Giuseppe Verdi” din Trieste. Nemorino din “L’elisir d’amore” (Gaetano Donizetti) este un alt personaj căruia i-a dat viață, tânărul tenor stârnind ropote de aplauze în întreaga lume.

Soprana Tatiana Lisnic, născută în Republica Moldova, și-a început studiile la școala de muzică din Chișinău, urmând ca mai apoi să-și definitiveze studiile universitare de specialitate la Academia de muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. A urmat cursuri de perfecționare vocală în Italia cu prof. Alida Ferrarini.
A debutat la Opera din Cluj în rolul Nedda din „Paiațe”de R. Leoncavallo și în rolul Ilia din „Idomeneo” de W.A. Mozart.
A beneficiat de o bursă de studii din partea Fundației Herbert von Karajan, primind statutul de invitat permanent al Operei de Stat din Viena, interpretând rolurile: Adina, Lauretta, Susanna, Nanetta ș.a.

De asemenea, soprana a colaborat cu numeroase teatre lirice ale lumii: Scala din Milano, Teatrul din Florența, Opera din Bruxelles, Opera din Strasbourg, Covent Garden, Operele din Berlin, Hamburg, Frankfurt, Opera din Zürich, Palatul Cultural Sf. Sofia din Valencia și Opera Bastille din Paris.
Pe lângă activitatea bogată legată de genul liric, soprana Tatiana Lisnic și-a îmbogățit repertoriul personal și cu compoziții de lied și nu numai, susținând numeroase concerte în Germania, Austria, Franța și Spania sub baghetele dirijorale ale maeștrilor: J. Lopez-Cobos, Riccardo Mutti și Marcello Viotti.

 

Programul din seara de 19 decembrie se va desfășura după cum urmează:

ȘTEFAN  POP

♪   L’elisir d’amore –  Gaetano Donizettiaria Nemorino (act II) Una furtiva lagrima

♪  Rigoletto – Giuseppe Verdiaria Duce de Mantua (act III) La donna è mobile

♪  Werther – Jules Massenet – aria Werther (act III) Pourquoi me réveiller

♪  La Bohème – Giacomo Puccini – aria Rodolfo (act I) Che gelida manina

 

TATIANA  LISNIC

♪  Don Pasquale – Gaetano Donizetti – cavatina Norina (act I) Quel guardo il cavaliere…So  anch’io la  virtù magica…

♪  Rusalka – Antonín Dvořák – aria Rusalka (act I) Měsíčku na nebi hlubokém

♪  Manon – Jules Massenet – aria Manon Lescaut (act II) Adieu, notre petite table

♪  La Bohème – Giacomo Puccini – aria Mimì (act I) Sì, mi chiamano  Mimì

 

DUETE

♪   L’elisird’amoreGaetano Donizetti Adina + Nemorino Caro elisir! Sei mio! 

♪  La Bohème – Giacomo PucciniMimì + Rodolfo O soave fanciulla

♪  Die lustige Witwe – Franz Lehár – Hanna Glawari + Danilo Danilowitsch Lippen schweigen

♪  De CurtisNon ti scordar di me

 

MOMENTE  ORCHESTRALE

♪  Uvertura Ruslan i Lyudmila – Mikhail Glinka

♪  Preludiu Cavalleria rusticana – Pietro Mascagni

 Uvertura La gazza ladra – Gioachino Rossini

 Intermezzo I Pagliacci – Ruggiero Leoncavallo

♪  Dansul Orelor La Gioconda – Amilcare Ponchielli

 

Prețul unui bilet este de 50 de lei. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de 50% reducere.

Eveniment organizat cu sprijinul „Club 1859”