Seara valorilor, una dintre cele mai importante manifestări culturale ieșene, organizată de Primăria Iași, a devenit o tradiție în Capitala Moldovei. Ediția a XXIII-a, a doua desfășurată în parteneriat cu Opera Națională Română Iași, va avea loc marți, 14 octombrie, începând cu ora 18.00, în Sala Mare a Teatrului Național. Soliștii, corul, orchestra, corul de copii și ansamblul de balet vor interpreta momente artistice memorabile din spectacole celebre, premiate și apreciate de critici și spectatori. Regia evenimentului este semnată de managerul Operei ieșene, Beatrice Rancea.
Soliștii Cristina Grigoraș, Simona Titieanu, Ana Maria Donose, Lăcrămioara Maria Hrubaru Roată, Florentina Onică, Maria Macsim Nicoară, Jean Kristof Bouton, Andrei Fermeșanu, Octavian Dumitru, Florin Guzgă, Andrei Apreotesei și contratenorul Daniel Bîrlescu vor interpreta arii celebre sub bagheta dirijorului Adrian Morar (Opera Națională Română Cluj-Napoca). Cu participarea corului de copii Juniorii Operei coordonat de Raluca Zaharia. Dirijor cor – Manuel Giugula.
În cadrul evenimentului de referință se vor oferi premii și distincții pentru cele mai reprezentative nume academice, culturale, educaționale, civice și nu numai, atât din Iași, cât și din țară.
De asemenea, în premieră națională, trupa Gran Gala Flamenco, din Barcelona, va oferi un spectacol excepțional de muzică și dansuri tradiționale din Spania.
Gala va putea fi urmărită în direct pe două ecrane amplasate în fața Teatrului Național și pe site-ul oficial www.sarbatorileiasului.ro.
Eveniment organizat de Primăria Municipiului Iași, în parteneriat cu Opera Națională Română Iași și în colaborare cu TVR Iași.