Călin Brătescu

Călin Brătescu (Germania)

Tenor

Absolvent al Academiei de Arte „George Enescu” din Iași (în anul1996), Călin Brătescu și-a început formarea vocală avându-l ca pofesor pe Maestrul Corneliu Fânățeanu. Și-a completat pregătirea artistică sub îndrumarea Maestrului Ion Buzea și a Doamnei Viorica Cortez.
În prezent liber profesionist, a activat începând din anul 2003 la Opera Națională din București, după o perioadă solistică de cinci ani la Opera din Brașov.
Colaborator permanent al Operelor și Filarmonicilor din țară și din străinătate, Călin Brătescu realizează în mod constant turnee cu spectacolele de operă, concerte de arii și concerte vocal-simfonice în țări precum Italia, Spania, Austria, Germania, Olanda, Elvetia.
De-a lungul carierei, a obținut numeroase premii, precum Premiul Ludovic Spiess în anul 2003, Premiul Fundației Darclée la Concursul Internațional de Canto” Hariclea Darclee”, Brăila, în același an. Un an mai târziu a obținut Marele Premiu al Concursului Internațional petru Cântăreți de Operă „Citta di Alcamo”, Italia . În anul 2006 a câștigat Premiul I în cadrul Concursului Internațional pentru Tenori „Traian Grozăvescu”, Lugoj, România. În același an a obținut Premiul „In memoriam Dorin Teodorescu” în cadrul Concursului Internațional pentru Tenori „Traian Grozăvescu”, Lugoj, fiind și finalist al Concursului Internațional de Canto „Francisco Vinas”, Barcelona, Spania.
Repertoriul său cuprinde roluri de operă: Mozart, Donizetti, Bellini, Verdi, Gounod, Bizet, Leoncavallo, Puccini, precum și numeroase lucrări vocal-simfonice.