Vă anunțăm că biletele pentru spectacolul La Traviata, de Giuseppe Verdi, programat joi, 21 februarie 2013, începând cu ora 18.30, în Sala Mare a Teatrului Național Iași au fost epuizate, dar se pun la dispoziție 30 de bilete fără loc la preț redus (10 lei biletul).

Dirijor Mircea Holiartoc (Teatrul Liric Nae Leonard Galați)

Invitat special în rolul lui Alfredo Germont este tenorul Marius Manea.

*** Din cauza îmbolnăvirii tenorului Marius Manea, rolul lui Alfredo Germont va fi interpretat de solistul Operei ieșene – Cosmin Marcovici.

Din distribuție mai fac parte:

Violeta Valéry – CRISTINA  SIMIONESCU
Flora Bervoix – ELENA ROȘCA
Annina – BRÂNDUȘA MOȚOC
Giorgio Germont – OLEG  IONESE
Baronul Douphol – CĂTĂLIN BEREA
Marchizul d`Obigny – DRAGOȘ ȘTEFAN
Dr.Grenvil – VICTOR ZAHARIA

Gaston – CONSTANTIN ȚAGA
Giuseppe – TRAIAN HUDUMEAC
Comisionarul, Grădinarul – IONUȚ TODICĂ

Melodramă în trei acte compusă de Giuseppe Verdi, libretul de Francesco Maria Piave, după romanul La dame aux camèllias, de Al. Dumas – fiul, La Traviata a avut premiera  la Veneția, la Teatro de Fenice, la data de 6 martie 1853.

Acțiunea se desfășoară la Paris la mijlocul secolului al XIX-lea.

Inspirat de un roman celebru al epocii, opera încheie trilogia populară cu un impresionant studio psihologic, transpus în muzică extraordinar de emoționant. Portretul eroinei principale, originalitatea soluțiilor expresive, maxima economie a mijloacelor și eficiența fiecărei scene, precum și maturizarea stilului romantic al compozitorului fac din această capodoperă una dintre cele mai celebre creații ale teatrului liric.

Sursa –  Splendorile Operei, Dicționar de Teatru Liric,  de Grigore Constantinescu, Editura Didactică și Pedagogică, 2008