Opera Națională Română Iași vă invită la Aida, operă în patru acte, de Giuseppe Verdi, joi, 23 ianuarie 2014, de la ora 18.30, în Sala Mare a Teatrului Național Iași.

Invitat este dirijorul József Horváth (Opera Națională Română Cluj-Napoca și Opera Maghiară Cluj-Napoca).

Capodoperă a repertoriului liric mondial, spectacolul Aida a avut premiera la Opera ieșeană în luna aprilie 2013, regia aparținându-i maestrului András Kürthy (Ungaria). Decorul este realizat de Laszlo Szekely (Ungaria), costumele poartă semnătura Zsuzsanna Kiss (Ungaria), iar coregrafia este realizată de Adrian Mureșan (Opera Maghiară Cluj-Napoca).

Dirijor cor: Manuel Giugula
Dirijor cor copii Juniorii Operei: Raluca Zaharia
Asistent décor: Attila Venczel (Opera Maghiară Cluj – Napoca)
Asistenți regie: Evelin Halmágyi, Anca Șerbănuță, Eduard Sveatchevici

Aida lui András Kürthy respiră amplu și impresionează, conferă montării alură de superproducție” susținea într-o cronică criticul muzical Costin Popa.

Vor debuta artistele Operei ieșene Marinela Nicola (Amneris) și Cristina Grigoraș (Marea preoteasă), dar și Andrei Yvan de la Opera Națională Română Cluj-Napoca (Ramfis).

Din distribuție fac parte:
Aida – Simona Titieanu
Radames – Hector Lopez (Opera Națională Română Cluj-Napoca)
Amneris – Marinela Nicola – (debut)
Ramfis – Andrei Yvan (Opera Națională Română Cluj-Napoca)-(debut)
Amonasro – Ciprian Marele
Regele Egiptului – Daniel Mateianu
Marea Preoteasă – Cristina Grigoraș – (debut)
Mesagerul – Andrei Apreotesei
Biletele pentru acest spectacol s-au epuizat, dar se pun la dispoziție 30 de bilete fără loc la prețul de 10 lei biletul. Detalii la Agenția Operei, tel. 0332.888.448, e-mail bilete@operaiasi.ro.